Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Δείτε τι λένε τα Ξένα ΜΜΕ για την συμφωνία!


«Τελείωσαν οι μήνες αβεβαιότητας στην Ελλάδα με την συμφωνία για το νέο δάνειο,
ωστόσο οι αμφιβολίες παραμένουν για το πώς η Αθήνα θα καταφέρει να εκπληρώσει τους όρους της συμφωνίας», γράφει χαρακτηριστικά η Wall Street Journal.

«Η Ευρωζώνη σφραγίζει το δεύτερο πακέτο στην Ελλάδα για να αποφευχθεί η χρεοκοπία», είναι ο τίτλος του Reuters.

«Εάν η Αθήνα δεν ακολουθήσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και τις αποταμιεύσεις για να γίνει η οικονομία της περισσότερο ανταγωνιστική, τότε έως το 2020 το χρέος της θα φτάσει το 160%», επισημαίνεται σε αναφορά που έχει στην διάθεσή του το Reuters.

«Υπήρξε συμφωνία με την Ελλάδα μετά από ολονύχτιες διαπραγματεύσεις» αναφέρει ο Guardian, ενώ οι Times του Λονδίνου κάνουν λόγο για «συμφωνία της τελευταίας στιγμής στην Ευρωζώνη για τη διάσωση της Ελλάδας».

«Συμφωνία για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας» είναι ο τίτλος του BBC, στο πρώτο θέμα του βρετανικού πρακτορείου.

«Η Ελλάδα χρειάζεται τα χρήματα για να αποφύγει την χρεοκοπία στις 20 Μαρτίου, οπότε και πρέπει να αποπληρωθούν τα ομόλογα που λήγουν. Σε αντάλλαγμα, η Ελλάδα πρέπει να μειώσει το χρέος της στο 120,5% του ΑΕΠ το 2020» γράφει το BBC.

Οι Financial Times γράφουν ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν για το νέο πακέτο προς την Ελλάδα έπειτα από πιέσεις στους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων να υποστούν μεγαλύτερες απώλειες από όσες είχαν αποφασίσει.

«Είναι η απόφαση που όλοι περιμέναμε αυτή την εβδομάδα: οι υπουργοί Οικονομικών του ευρώ ενέκριναν ένα νέο δάνειο βοήθειας για την Ελλάδα αποτρέποντας έτσι την εθνική πτώχευση εντός Ευρώπης. Οι ιδιώτες πιστωτές θα πρέπει να χάσουν περισσότερα χρήματα από ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί», γράφει το Spiegel.

«Η Ελλάδα, η Ευρωζώνη αποφεύγει τη χρεοκοπία» αναφέρει η ιταλική La Repubblica.

«Η Ευρώπη αποφάσισε νέο δάνειο για να αποφύγει η Ελλάδα την χρεοκοπία» είναι ο τίτλος των New York Times.

Κύρια είδηση είναι και στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης η συμφωνία για την Ελλάδα. Τα ΜΜΕ της Αυστραλίας χαρακτηρίζουν θετική τη συμφωνία και για την αυστραλιανή οικονομία.

Η είδηση της συμφωνίας είχε θετικές επιπτώσεις και στις συναλλαγές του αυστραλιανού χρηματιστηρίου.

Πάντως όλοι ζουν με το φόβο αν τελικά θα εφαρμοστούν τα επώδυνα μέτρα, στη χώρα μας, πιστά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.