Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Το θρίλερ της εξαφάνισης του μικρού Άλεξ ξαναζωντάνεψε - Καταδικάστηκε ο παππούς των ενόχων


Η υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Άλεξ από τη Βέροια που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα…
επιστρέφει για να ξαναζωντανέψει μνήμες και συναισθήματα που είχαν αναγκαστικά «θαφτεί».
Επτά χρόνια, πέρασαν από την εξαφάνιση του μικρού Άλεξ, τον Φεβρουάριο του 2006 μετά το θρίλερ ζωντάνεψε στο εφετείο...

Ο παππούς των δύο Ελλήνων παιδιών που κρίθηκαν ένοχα για το «ταξίδι στο παράδεισο» του μικρού που Άλεξ… καταδικάστηκε. Τι κι αν άσκησε έφεση για μείωση της ποινής του φάνηκε πως αυτό δεν ήταν καλή ιδέα για τον  ίδιο. Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο 64χρονος κατηγορούμενος αφορούσαν τα αδικήματα της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματιών.


Σύμφωνα με το seleo.gr, κατηγορείται ότι από τον Μάιο του 2006 έως τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους ισχυριζόταν ότι το μοιραίο απόγευμα της εξαφάνισης του μικρού μαθητή, τα εγγόνια του ήταν στο σπίτι. 

Σε ότι αφορά τη δεύτερη κατηγορία, της υπόθαλψης εγκληματιών, αφορά την κάλυψη των συνομήλικων αλλοδαπών φίλων των εγγονιών του, οι οποίοι κατηγορούνται ότι διέπραξαν την αποτρόπαιη πράξη της δολοφονίας του 11χρονου Άλεξ.

Το Εφετείο του επέβαλλε την ίδια ποινή που είχε επιβληθεί και πρωτόδικα 4,5 χρόνια, η οποία είναι εξαγοράσιμη. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο 64χρονος ψευδόρκησε τόσο στις αστυνομικές αρχές της Βέροιας και της Θεσσαλονίκης όσο και ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή που είχε χειριστεί την πολύκροτη υπόθεση.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.