Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Εκλογές τέλος έρχεται ανασχηματισμός - ΕΡΤ τέλος έρχεται η σειρά των Ενόπλων Δυνάμεων



Και μετά τις εκλογές ο ανασχηματισμός. Μετά την ΕΡΤ οι Ένοπλες Δυνάμεις.


Όλα πια δείχνουν ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν στο κλείσιμο της ΕΡΤ ,άφησαν πίσω το σενάριο εκλογών και οι Βενιζέλος - Κουβέλης πήραν τον ανασχηματισμό που ζητούσαν.

Το σήριαλ θα κρατήσει από σήμερα έως και το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου που όπως φαίνεται θα ανακοινωθεί η νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Για το ΥΠΕΘΑ έχει μεγάλη σημασία πως θα αντιμετωπιστεί σ΄ έναν ακόμη ανασχηματισμό. Θα είναι ...χώρος πάρκινγκ κάποιου στελέχους της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ ή θα δοθεί στον ίδιο ή σε άλλο υπουργό αν αλλάξει η εντολή να “τρέξει” επιτέλους όλα τα μεγάλα θέματα που επείγουν. Και κυρίως να ασχοληθεί με το προσωπικό τοων Ενόπλων Δυνάμεων παρουσιάζοντας μία δέσμη μέτρων που θα ανακουφίσουν τους στρατιωτικούς από τις επιπτώσεις των περικοπών.

Και βέβαια ο όποιος υπουργός θα βρεθεί αντιμέτωπος με την νέα βομβα μεγατόνων με τις περικοπές που είναι προγραμματισμένες να γίνουν στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και είναι “άγριες”. Το υπουργείο Οικονομικών ζητά αύξηση των περικοπών παντού στην Άμυνα και κυρίως στην μισθοδοσία όπου σχεδόν τις διπλασιάζει!

Ο όποιος υπουργός θα κληθεί όπως όλα δείχνουν να βάλει τα δικά του λουκέτα στην αμυντική βιομηχανία.

Αυτό που προέχει είναι ο πρωθυπουργός να καταλάβει ότι το ΥΠΕΘΑ δεν είναι ένα υπουργείο που μπορεί να αντιμετωπιστεί με “ελαφρότητα” . Ιδανικό θα ήταν να μπορούσαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης να επέλεγαν ένα ηγετικο σχήμα στην Άμυνα που θα μπορούσε σε βάθος τριετίας ή και πενταετίας να “τρέξε騔 όλα τα θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων που θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν βέβαια μέσα σε συνθήκες κρίσης .

Δεν έχουμε καμία ελπίδα είναι αλήθεια ότι θα υπάρξει τέτοια αντιμετώπιση για το κρίσιμο ΥΠΕΘΑ. Σύντομα , η “παρέλαση” ονομάτων θα αρχίσει. Και απ΄ αυτή θα φανεί ότι η επιλογή της παραμονής του Πάνου Παναγιοτόπουλου ή όποιου άλλου θα γίνει με κριτήρια κομματικών ισορροπιών και “υποχρεώσεων”.





Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.