Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Ημερίδα “Αθλητικοί Αγώνες Ίσθμια στην αρχαιότητα και προσπάθεια για την αναβίωσή τους” (ΒΙΝΤΕΟ)




Σήμερα στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με θέμα “Αθλητικοί Αγώνες Ίσθμια στην αρχαιότητα και προσπάθεια για την αναβίωσή τους”, στο πλαίσιο του 15ου Πανελληνίου Συνεδρίου Πτυχιούχων Φυσικής αγωγής και αθλητισμού. Τον Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ Γ. Κακούρος. Δείτε παρακάτω Video με τις δηλώσεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ομιλία της Δρος Κωνσταντίνας Γογγάκη που έκανε μια ιστορική προσέγγιση στο θέμα των Ισθμίων από την αρχαιότητα έως τον σύγχρονο κόσμο. Η Δρ Κ. Γογγάκη δεν μας αρνήθηκε να αναλύσει ξεχωριστά τη σκοπιμότητα της αναβίωσης των ισθμιακών αγώνων, καθώς και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα πρέπει να γίνει η αναβίωση για να έχει πολιτιστική αξία και έκλεισε με το συμπέρασμα ότι ένα τέτοιο εγχείρημα είναι εφικτό μέσα στην κρίση και επιπλέον δημιουργεί νέες προοπτικές για τους κατοίκους της περιοχής.

Θα ήθελα να αναφερθώ ξεχωριστά σε μία φράση που ανέφερε η Δρ Κ. Γογγάκη κατά τη διάρκεια της ομιλίας της ότι “Το τυχαίο είναι αναγκαίο”, επεξηγώντας το εν ολίγοις ως εξής: ο καθένας από τους λίγους θεατές που βρέθηκαν στο Αλεξάνδρειο βρέθηκαν εκεί για κάποιον συγκεκριμένο λόγο. Θα μπορούσαν να μην είχαν επιλέξει να αφιερώσουν τον χρόνο τους σε αυτή την ημερίδα. Όμως για να βρέθηκε εκεί ο καθένας από εμάς, σημαίνει πως είχε κάτι σημαντικό να ακούσει, κάτι διαφορετικό ο καθένας μας, αλλά γι΄αυτόν σπουδαίο. Εγώ νομίζω ότι βρέθηκα εκεί όχι μόνο για να σας μεταφέρω την ενδιαφέρουσα παρουσίαση, αλλά και για να ακούσω τη φράση: ”Το τυχαίο είναι αναγκαίο”.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.