Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Προχωρά η πώληση του ΔΕΣΦΑ




Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΔΕΣΦΑ, καθώς η κατάθεση της τροπολογίας του υπουργείου Ενέργειας αρχές του μήνα άνοιξε το δρόμο για την πώληση στη Socar. Στόχος ήταν να ρυθμίσει θέματα δικαιώματος ψήφου που “πρόσταζε” η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 
Απομένει η τελική έγκριση από την ολομέλεια της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, η οποία αναμένεται να συνεδριάσει στα τέλη της επόμενης εβδομάδας και στη συνέχεια το ΤΑΙΠΕΔ θα ξεκινήσει διαδικασίες για την καταβολή του τιμήματος από τους Αζέρους. Το Δημόσιο θα ωφεληθεί κατά 180 εκατ. ευρώ και τα ΕΛ.ΠΕ. με 220 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τη ρύθμιση, παρέχεται η δυνατότητα στη ΡΑΕ να αναστείλει την άσκηση των δικαιωμάτων ψήφου Κάθετα Ολοκληρωμένης Επιχείρησης Φυσικού Αερίου που μετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο του ΔΕΣΦΑ και προβλέπονται οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες μπορεί να ασκηθεί η δυνατότητα αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.