Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΚΑΙ ΤΟ 2015





Αποµένουν οι επίσηµες ανακοινώσεις, όµως, δεν υπάρχει αµφιβολία.
Το διεθνώς φηµισµένο Ράλι Ακρόπολις που φιλοξενεί η χώρα µας και, από το 1956, συµπεριλαµβάνεται στους αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήµατος, θα πραγµατοποιηθεί και του χρόνου, παρά τις προηγούµενες δυσοίωνες προβλέψεις. Οι συντονισµένες προσπάθειες του Βουλευτή Κορινθίας Χρίστου ∆ήµα, στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, καθώς και του Υφυπουργού Αθλητισµού και της Παγκόσµιας Οµοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισµού (FIA) έφεραν το σηµαντικό αυτό αποτέλεσµα για την Ελλάδα, αλλά και, γενικότερα, για την Κορινθία. Συγκεκριµένα, αφού ξεπεράστηκαν τα οικονοµικά προβλήµατα και οι οφειλές της χώρας µας προς τους διοργανωτές, ο αγώνας που, ως γνωστόν, ανήκει εδώ και χρόνια στην ελίτ του ευρωπαϊκού πρωταθλήµατος, θα πραγµατοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2015, µε έδρα το ∆ήµο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.
Τι σηµαίνει, όµως, αυτή η εξέλιξη, ειδικά για την Κορινθία; Καταρχήν, διεθνή προβολή της περιοχής µας. Σηµειώνεται πως ο αγώνας θα µεταδίδεται από το φηµισµένο ευρωπαϊκό αθλητικό κανάλι Eurosport, απ’ όπου οι χιλιάδες φίλοι του αθλήµατος, εντός κι εκτός Ευρώπης, θα βλέπουν τους αγώνες που θα διεξάγονται στην Κορινθία, καθώς και τις όµορφες διαδροµές, αλλά και τις τουριστικές δυνατότητες του νοµού µας. Το αγώνισµα, εξάλλου, διαθέτει ένα διευρυµένο αριθµό φιλάθλων – σε πολλές περιπτώσεις ευκατάστατων - σε όλη την Ευρώπη και όχι µόνο, εποµένως η Κορινθία θα µπορεί να ελπίζει στην αύξηση του τουριστικού ρεύµατος, το φθινόπωρο του 2015, µε ό,τι αυτό συνεπάγεται (εισροή συναλλάγµατος, διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία του νοµού, αύξηση της πελατείας σε καταστήµατα εστίασης κ.λπ). Σε µια, λοιπόν, οικονοµικά δύσκολη εποχή, η πραγµατοποίηση του Ράλι Ακρόπολις δεν µπορεί παρά να είναι θετική για το νοµό µας, αλλά και για την Ελλάδα, γενικότερα.
Η µάχη για εξωστρέφεια και περαιτέρω καταξίωση της πατρίδας µας σε διεθνές επίπεδο, θα πρέπει να είναι διαρκής και να δίνεται σε κάθε επίπεδο, από την οικονοµία, µέχρι τον πολιτισµό και τον αθλητισµό.




Πηγή:ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ του Κ.Βενετσάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.