Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την τρίτη ψηφοφορία





Δύο περίπου 24ωρα απομένουν για την τρίτη και πιο κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας...



 Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις στο κυβερνητικό επιτελείο, που αναζητά τους 12 βουλευτές για να συμπληρωθεί ο «μαγικός» αριθμός των 180 ψήφων για να εκλεγεί ο Σταύρος Δήμας. Εντός των επόμενων ωρών, αναμένεται και νέα διάγγελμα του πρωθυπουργού ενόψει της ψηφοφορίας της Δευτέρας.
Η παρέμβαση Σαμαρά αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του Σαββατοκύριακου και σε αυτήν ο πρωθυπουργός πρόκειται να θέσει ξανά τους βουλευτές προ των ευθυνών τους, προτάσσοντας εκ νέου το δίλημμα εκλογή Προέδρου για σταθερότητα ή προσφυγή στις κάλπες και περαιτέρω αποσταθεροποίηση της Οικονομίας, η οποία μπορεί να καταστήσει δυσμενή τη θέση της Ελλάδας, ακόμη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Παρέμβαση αναμένεται και από τον Αλέξη Τσίπρα, πιθανώς μέσω άρθρου του στον κυριακάτικο Τύπο. Και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα απευθυνθεί στους βουλευτές, τονίζοντας την κρισιμότητα της ψήφου τους, τη Δευτέρα.
Πάντως, το εγχείρημα για τη συγκέντρωση των 180 ψήφων μοιάζει δύσκολο. Κυβερνητικά στελέχη αλλά και ο υποψήφιος για την προεδρία Σταύρος Δήμας, έχουν απορρίψει το ενδεχόμενο εκλογής με τις ψήφους των φυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής . «Σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Δήμας.
Από τους ανεξάρτητους βουλευτές εκτιμάται ότι μέχρι τέσσερις είναι πιθανόν να αλλάξουν τη στάση τους. Από τους βουλευτές που έχουν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να διαφοροποιηθούν ίσως από τη γραμμή του κόμματος τους είναι ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Μαρίνος Ουζουνίδης, αλλά και η κ. Νίκη Φούντα μετά την πρόσφατη ανεξαρτητοποίηση της από τη ΔΗΜΑΡ. Οι προσπάθειες στρέφονται στους 9 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και κυρίως σε εκείνους που δεν συμφωνούν με την πορεία προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Υπενθυμίζεται πως στην πρώτη ψηφοφορία συγκεντρώθηκαν 160 θετικές ψήφοι και στη δεύτερη 168.




Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.