Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

ΣτΕ: Εγιναν 3.690 προσλήψεις κατά την προεκλογική περίοδο

Σε 3.690 ανέβασε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) τις έκτακτες προσλήψεις που έγιναν κατά την προεκλογική περίοδο.


Παρά το γεγονός ότι από την προκήρυξη των εκλογών ως την ορκωμοσία της κυβέρνησης απαγορεύονται οι προσλήψεις, οι διορισμοί και οι αποσπάσεις στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, παρά μόνο κατ' εξαίρεση προσλήψεις και υπηρεσιακές μεταβολές για έκτακτες ανάγκες, η αρμόδια επιτροπή του Συμβούλιου της Επικρατείας με νέες γνωμοδοτήσεις της ενέκρινε ακόμη 74 προσλήψεις ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο στις 3.690.

Το ΣτΕ έκανε δεκτό το αίτημα για πρόσληψη 35 συμβασιούχων (δίμηνης διάρκειας) για την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Πολυγύρου, όπως επίσης και την πρόσληψη 27 συμβασιούχων (δίμηνης διάρκειας) διαφόρων ειδικοτήτων (νηπιαγωγοί, βρεοφονηπιοκόμοι, κ.λπ.) στο «Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Υγείας Δήμου Καισαριανής “Λεωνίδας Μανωλίδης”».

Επίσης, εγκρίθηκε η πρόσληψη 6 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων (νηπιαγωγοί, βρεοφονηπιοκόμοι, κ.λπ.) στον Οργανισμό Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Πεντέλης, ενώ επιτράπηκε η κατ΄ εξαίρεση συνέχιση της διαδικασία πρόσληψης 4 συμβασιούχων (7μήνης διάρκειας) διαφόρων ειδικοτήτων (νηπιαγωγοί, βρεοφονηπιοκόμοι, κ.λπ.) στον παιδικό σταθμό του Δήμου Σουλίου Θεσπρωτίας η «Αρωγή».

Τέλος, εγκρίθηκε η πρόσληψη μιας συμβασιούχου (βοηθός βρεφονηπιοκόμος, δίμηνης διάρκειας) στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό του Δήμου Αίγινας και μιας υπαλλήλου, επίσης δίμηνης διάρκειας, στην Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Άνδρου.

Αντίθετα, το ΣτΕ δεν ενέκρινε την κατ’ εξαίρεση απόσπαση σε σχολικές μονάδες του εξωτερικού (Ρωσία, Αλβανία, Σουδάν, Αίγυπτος, Αιθιοπία, Καζακστάν, κ.λπ.) 43 εκπαιδευτικών, καθώς δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις.

Με άλλες αποφάσεις, το ΣτΕ δεν επέτρεψε την πρόσληψη 12 εργατών καθαριότητας με δίμηνη σύμβαση στον Δήμο Ανατολικής Μάνης, και την πρόσληψη 8 ατόμων με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στο ΝΠΔΔ «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.