Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Για πρώτη φορά άοπλοι αστυνομικοί στις διαδηλώσεις του Σαββάτου



Στη λήψη διακριτικών μέτρων ασφαλείας προχώρησε  η ΕΛ.ΑΣ. για τις δύο παράλληλες διαδηλώσεις αντιφασιστών και χρυσαυγιτών το απόγευμα του Σαββάτου, με κύριο γνώμονα όμως να μην συναντηθούν οι δύο πλευρές και υπάρξει τυχόν σύγκρουση.

Για πρώτη φορά ενεργοποιήθηκε η περίφημη διάταξη του 1996, σύμφωνα με την οποία αφοπλίστηκε η ΥΜΕΤ, καθώς για τα ΜΑΤ δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη, ενώ μέχρι σήμερα για τα ΥΜΕΤ ο προσωπικός οπλισμός ήταν στην διακριτική ευχέρεια των αστυνομικών αν θα τον φέρουν η όχι.
Άοπλοι ήταν και οι αστυνομικοί άλλων υπηρεσιών που ενεπλάκησαν στα μέτρα όπως για παράδειγμα, οι άντρες της Τροχαίας, ενώ η «ΔΕΛΤΑ» δεν συμμετείχε στα μέτρα για να μην ληφθεί ως πρόκληση προς τους διαδηλωτές και έτσι περιορίστηκε σε περιπολίες. Στα μέτρα συμμετείχαν πολύ λιγότεροι αστυνομικοί σε σχέση με αντίστοιχες συγκεντρώσεις, δηλαδή περίπου 400, τη στιγμή που τα μέλη της Χρυσής Αυγής ήταν περίπου 2.000 και οι συμμετέχοντες στην Αντιφασιστική διαδήλωση περίπου 3.500.
Όλα κύλησαν ομαλά, αλλά αξίζει να σημειωθεί, πως μέλη της «ΑΝΤΙΦΑ», σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. δεν συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις της Αστυνομίας και έκοψαν τις κορδέλες στο ύψος της Πρεσβείας της Αιγύπτου, και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε , υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ακόμα και όταν οι διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα στις κλούβες της Αστυνομίας, οι αστυνομικοί δεν αντέδρασαν, λόγω των εντολών που είχαν.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.