Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Οι χειρότερες χώρες στον κόσμο για να επενδύσεις







Όποιο σχέδιο και αν έχεις, όσο και αν πιστεύεις ότι μπορείς να πετύχεις ως επιχειρηματίας, χρειάζεται και το κατάλληλο περιβάλλον για δημιουργήσεις.

Η Παγκόσμια Τράπεζα μέτρησε και αξιολόγησε το επιχειρηματικό περιβάλλον (νομοθεσία, υποδομές, φορολογία, άδειες, διαδικασίες, χρόνος εκδίκασης υποθέσεων κ.ά.) σε 189 χώρες και τις κατέταξε ανάλογα με τις επιδόσεις τους σε αυτούς τους τομείς.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 61η θέση από 189 χώρες, έχοντας βαθμολογία παρόμοια με χώρες τόσο ετερόκλητες και διαφορετικές όπως οι Ρωσία, Μολδαβία, Τυνησία, Λουξεμβούργο, Τζαμάικα, Ιταλία και Κύπρο. H θέση της, χάρη στις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών, έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά από 72η το 2014, 100ή το 2012 και 109η το 2011.

Ας δούμε όμως ποιες είναι οι χειρότερες του κόσμου.

ΕΡΥΘΡΑΙΑ

189η και τελευταία στην αξιολόγηση της Παγκόσμιας Τράπεζας, είναι η απολύτως χειρότερη χώρα για να ανοίξει κανείς επιχείρηση. Έχει το χειρότερο σκορ σε όλο τον κόσμο στην έκδοση οικοδομικών αδειών, στο καθεστώς πτώχευσης, την πίστωση και τη γενικότερη διαδικασία έναρξης εργασιών για μια επιχείρηση.
 

ΛΙΒΥΗ

Λίγο καλύτερη από την Ερυθραία, αν και βρίσκεται ουσιαστικά σε εμφύλιο πόλεμο εδώ και πέντε χρόνια. Οι μεγαλύτερες δυσκολίες που συναντά κανείς εδώ είναι στις οικοδομικές άδειες, τη διαδικασία πτώχευσης, την απόκτηση ακινήτων και την προστασία των μειοψηφούντων επενδυτών.

ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Εδώ τα σχεδόν ανυπέρβλητα προβλήματα περιλαμβάνουν την έναρξη εργασιών, την ηλεκτροδότηση, τις εξαγωγές και τη φορολόγηση.





Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.