Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Νεκρός βρέθηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης κοντά στη λίμνη των Ιωαννίνων







Λίγο πριν τις 8.00 το πρωί της Κυριακής βρέθηκε νεκρός ο Βαγγέλης Γιακουμάκης που αγνοούνταν από τις 6 Φλεβάρη, όπως επιβεβαίωσε ο Φώντας Βρόσγος, υπεύθυνος ερευνών της οικογένειας. Το πτώμα, το οποίο ήταν σε προχωρημένη σήψη, ανακάλυψε ένας βοσκός σε σημείο που φαίνεται να είναι αρκετά κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, πολύ κοντά στο γήπεδο της Ανατολής, ενώ δίπλα του βρέθηκε ένα μαχαίρι.





Από την πρώτη στιγμή, όπως διαβάζουμε στο portal της πόλης των Ιωαννίνων epirusgate, οι συγγενείς του αγνοούμενου εκτιμούσαν πως πρόκειται για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, τον 20χρονο σπουδαστή από το Ρέθυμνο που είχε εξαφανιστεί στις 6 Φεβρουαρίου από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο σημείο βρίσκεται ήδη ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης και για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο θείος του 20χρονου αγνοούμενου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Τι λέει στο news247 ο θείος του Γιακουμάκη






Το news247 μίλησε με το θείο του Βαγγέλη Γιακουμάκη και ανέφερε πως κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για τον ανιψιό του. Ο ίδιος τόνισε πως δεν τον αφήνουν να πλησιάσει κοντά στο σημείο, όπου βρίσκεται ο ιατροδικαστής και δυνάμεις της αστυνομίας. Το πτώμα αναμένεται να μεταφερθεί στο νεκροτομείο των Ιωαννίνων. Ο ίδιος εκτιμούσε από τα ρούχα και το ύψος του άψυχου σώματος πως πρόκειται για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Όλα αυτά μόλις μια μέρα μετά τις εκτενείς έρευνες δυτών στη λίμνη της πόλης των Ιωαννίνων, οι οποίες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες φαινόταν πως οδηγούσαν σε αδιέξοδο. Δύο δύτες με κατάλληλο εξοπλισμό και κάμερα βυθού ερεύνησαν προσεκτικά μέσα στα θολά νερά της Παμφώτιδας και με την ορατότητα -όπως είπαν- ούτε στο μισό μετρό, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν κάποιο στοιχείο, που να μπορεί να αξιολογηθεί.









Το πόρισμα για τη σχέση Γιακουμάκη με τους συμφοιτητές του






Οι ραγδαίες εξελίξεις έρχονται λίγα μόνο εικοσιτετράωρα από το πόρισμα για την αντιμετώπιση που είχε ο νεαρός φοιτητής από τους συμφοιτητές του. «Το πόρισμα αναφέρει ότι, πραγματικά, υπήρξαν κάποια γεγονότα, και επειδή με ρωτάτε πάρα πολύ, θα ήθελα να σας πω ότι το πόρισμα δεν είναι ανακοινώσιμο, γιατί είναι μία εσωτερική διοικητική διαδικασία του Οργανισμού. Παρόλα αυτά, ο έλεγχος που έγινε σταμάτησε κάποια στιγμή, ψάχνοντας εάν υπήρξε ή όχι. Η απάντηση ήταν "ναι". Τώρα, το πόσο και τι, είναι πάρα πολύ λιγότερα από όσα εγώ βλέπω στις τηλεοράσεις».

Τα ερωτηματικά για την υπόθεση παραμένουν






Ενώ οι έρευνες συνεχίζουν και περιμένουμε τις ανακοινώσεις των υπευθύνων, όλα όσα έχουν μαθευτεί το τελευταίο διάστημα προκαλούν αναταραχή μεταξύ των φοιτητών της Σχολής, αλλά και της διοίκησης για το πως φτάσαμε στην εξαφάνιση του 20χρονου νεαρού. Η υπόθεση οδήγησε στην απομάκρυνση του Διευθυντή της Σχολής από την άσκηση των καθηκόντων του έως την οριστική διαλεύκανση της υπόθεσης και την άμεση σύγκληση του Συλλόγου Καθηγητών για να συζητηθεί η τυχόν επιβολή κυρώσεων και η λήψη μέτρων σύμφωνα και με τα ευρήματα της Διοικητικής Εξέτασης.

Παράλληλα οι μαρτυρίες μιλούν για μαρτύρια και βασανιστήρια εντός της σχολής, με τους Κρητικούς συμφοιτητές του Γιακουμάκη να επιμένουν πως διατηρούσαν άριστες σχέσεις με τον αγνοούμενοκαι να αντικρούουν όλες αυτές τις πληροφορίες για κακοποίηση σε βάρος του.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.