Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Μικρή φώκια πλατσουρίζει ελεύθερη στο Αιγαίο


Η Ανδριάνα είχε βρεθεί σε παραλία της Σκοπέλου - Δείτε το βίντεο

Η αγάπη είναι πιο δυνατή από τον καρκίνο


Πορτραίτα ανθρώπων που βγήκαν νικητές από την αρρώστια

«Ναι» στα 7 εκατ. ευρώ για τη Λεωφόρο


Άναψε το «πράσινο φως» το Ελεγκτικό Συνέδριο

Προπηλάκισαν τον Γιάνη Βαρουφάκη σε εστιατόριο στα Εξάρχεια. Του πέταξαν μέχρι και μπουκάλια


Γεύμα με ύβρεις και ένταση κατά του υπουργού Οικονομικών και της συζύγου του σε εστιατόριο στα Εξάρχεια.

Μηχανή του Χρόνου : Βάνα Μπάρμπα. 'Ήμουν η ντυμένη τσόντα των βιντεοκασετών'


Μια συνέντευξη του 1989 για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις, τα ανταλλάγματα και το στέμμα των καλλιστείων που πέταξε

Στις 13 Μαΐου καταθέτουν οι Σημίτης, Βενιζέλος για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου


Πολιτικές παρουσίες στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων,

Βαρουφάκης στη Die Zeit : Είμαι εδώ, εξακολουθώ να αποφασίζω για τις διαπραγματεύσεις


Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit

Νωρίς νωρίς άρχισε να ξιλώνεται το ''πουλοβερ΄΄ Γκιώνη......



Την αποχώρηση και την ανεξαρτητοποίησή της από την Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Μηχανή του Χρόνου: Τα τατουάζ των φυλακισμένων της ΕΣΣΔ με τον Στάλιν και τον Λένιν. Τι συμβόλιζαν οι νεκροκεφαλές, πάνω από το πέος


Τα τατουάζ των φυλακισμένων της ΕΣΣΔ.

Τράπεζα Πειραιώς : Τι σημαίνει η πολυδιαφημισμένη διαγραφή οφειλών


Η κίνηση της Πειραιώς, που “κιτρίνισε” τα ΜΜΕ, αφορά δανειολήπτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα

Γιατί ο Τσίπρας «εξόρισε» το «μπλοκ» Βαρουφάκη


Εκτοπίστηκαν άνθρωποι του υπουργού Οικονομικών

Περισσότεροι από 4.000 νεκροί στο Νεπάλ


Αμερικανική βοήθεια ύψους 10 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσε ο Κέρι

Ταυτοποιήθηκαν τα οστά Έλληνα αντισυνταγματάρχη στην Κύπρο


Την είδηση επιβεβαίωσε η κόρη του

«Οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας να συνδέονται με την τήρηση των συμφωνιών του Μινσκ»


Δεν κάνει πίσω η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ

Πότε θα ξεκινήσουν οι ενδοσχολικές εξετάσεις και έως πότε θα διαρκέσουν


Σε Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια

«Πράσινο φως» για την κατασκευή εργοστασίου εμπλουτισμού μεταλλευμάτων στις Σκουριές


Την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» δικαίωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας

Βίντεο - ντοκουμέντο : Η στιγμή που η χιονοστιβάδα πλακώνει τους ορειβάτες στο Έβερεστ μετά τον σεισμό στο Νεπάλ


Τα πλάνα αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής. Ο σεισμός του Νεπάλ που προκάλεσε Βιβλικές καταστροφές,

Θρίλερ η εξαφάνιση της 4χρονης Άννυ από την Ομόνοια. Σε αντιφάσεις πέφτει η μητέρα

Από την μέχρι τώρα εξέταση της 25χρονης Δημητρίνας Μπορίσοβα προκύπτει, ότι έχει πέσει σε αντιφάσεις και προφανή ψεύδη για τους αστυνομικούς σε 17 από τις 20 ερωτήσεις που της έχουν θέσει

Χανς Βέρνερ Ζιν: Πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει


Ο Γερμανός οικονομολόγος, επικεφαλής του Ινστιτούτου Ifo,

Αυτές είναι οι 15 πιο σέξι γυναίκες του πρώτου μισού της δεκαετίας




Αφιέρωμα στις 10+5 σέξι γυναίκες του πρώτου μισού της δεκαετίας

Αλλαγές Μαξίμου στη διαπραγματευτική ομάδα. Στήριξη Βαρουφάκη αλλά και αναβάθμιση Τσακαλώτου

Πλέον και επισήμως το Μαξίμου, αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Ο Α.Ο ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ" ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε




Η Ακαδημία ανάμεσα στις επιλεγμένες ερασιτεχνικές ακαδημίες ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα

Σαμαράς: Εκλογές σημαίνει εντολή για τη δραχμή


«Οι ερασιτέχνες μας γύρισαν πίσω»

ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ



Τρεις ακόμη απουσίες

Πιθανή αλλαγή στάσης των δημάρχων για τα ταμειακά διαθέσιμα


Συνεδριάζει αύριο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ

Ισχυρός μετασεισμός 6,7 Ρίχτερ στο Νεπάλ


Προκάλεσε νέες χιονοστιβάδες στο Έβερεστ

Πολύ ισχυρή μετασεισμική δόνηση 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε σήμερα το Νεπάλ και την Ινδία, με αποτέλεσμα να προκληθούν νέες χιονοστιβάδες στα Ιμαλάια. 

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής προσδιορίζει το μέγεθος του σεισμού στα 6,7 Ρίχτερ ενώ το Ευρωμεσογειακό  Σεισμολογικό Κέντρα στα 6,8. 

Ορειβάτης που βρισκόταν στο όρος Μακάλου, 20 χιλιόμετρα από το Έβερεστ, μιλούσε την ώρα που έγινε ο σεισμός με δημοσιογράφο του πρακτορείου Reuters. «Άλλος ένας, έχουμε έναν μετασεισμό αυτήν ακριβώς τη στιγμή», είπε ο Ινδός ορειβάτης Αρτζούν Βατζπάι . 

Στο βάθος της γραμμής ακούγονταν κραυγές και ήχοι σαν αυτούς που κάνουν οι χιονοστιβάδες όταν πέφτουν.

Από τον καταυλισμό βάσης του Έβερεστ, ο Ρουμάνος ορειβάτης Άλεξ Γκάβαν έστειλε μήνυμα μέσω του Twitter ότι έχουν προκληθεί τρεις νέες χιονοστιβάδες.

Καμμένος: Κάποιοι θέλουν να υποτάξουν την Ελλάδα. Πιθανώς να χρειαστεί δημοψήφισμα, δεν τίθεται θέμα εκλογών


«Κάποιοι θέλουν να χτυπήσουν την Ελλάδα και να την υποτάξουν» και δεν έχουν την πολιτική διάθεση να βρεθεί λύση εκτίμησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στο Mega.
O κ. Καμμένος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για τον οποίο είπε πως «έχει μια εχθρική στάση απέναντι στη χώρα» και πως «δυναμιτίζει τη δήλωση που έκανε η κ. Μέρκελ» ότι θα γίνουν τα πάντα για να μην βγει η Ελλάδα από το ευρώ.
«Ο κ. Σόιμπλε με ένα 3% που κατέχει στην παγκόσμια οικονομία, έχοντας ουσιαστικά προσπαθήσει να περάσει ότι η Ευρώπη είναι δικό του μαγαζί, θα παίζει με τους μεγάλους. Αυτό είναι μια προσωπική του πολιτική την οποία ακολουθούν αρκετές χώρες του βορρά και δεν ενδιαφέρονται καν τι γίνεται στο νότο. Αν επιβληθεί η άποψη του κ. Σόιμπλε δεν υπάρχει λύση» , επισήμανε.
Παρά την αρνητική εικόνα που βγαίνει για το Eurogroup της Ρίγας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε ότι «τα πράγματα πάνε καλά», διαμηνύνοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει σε αυτά που επιθυμεί «μια ομάδα που διευθύνεται από το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας».
Η συμφωνία θα εξαρτηθεί, όπως είπε, από το αν πράγματι οι εταίροι στην ΕΕ κατανοήσουν ότι η Ελλάδα είναι μια ανεξάρτητη χώρα στην οποία επεβλήθη μια λάθος πολιτική και αυτή η πολιτική έχει αποφασίσει ο ελληνικός λαός ότι δεν θα συνεχιστεί. «Έχουμε όλη την καλή διάθεση να συνεργαστούμε, αλλά όχι να μεταφράζουμε νομοσχέδια», τόνισε. Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, «το θέμα είναι αν υπάρχει η πολιτική διάθεση να βρεθεί λύση» και «από κάποιους δεν υπάρχει». «Ό,τι βήματα και να κάνουμε υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να τα σαμποτάρουν», πρόσθεσε .
Ερωτηθείς σχετικά με τη δυσφορία των Ευρωπαίων για τον Γιάνη Βαρουφάκη, υπογράμμισε ότι «νομίζουν πως μπορούν να αλλάζουν κυβερνήσεις ανεξάρτητα από τη βούληση των λαών». «Δεν θέλουν τώρα τον κ. Βαρουφάκη. Πριν από λίγο καιρό δεν θέλανε εμένα σαν εταίρο στην κυβέρνηση. Δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε να παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της χώρας με οποιοδήποτε τρόπο».
Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο εκλογών ο Πάνος Καμμένος είπε ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, προσθέτονας ότι «δεν υπάρχει θέμα αναντιστοιχίας της λαϊκής βούλησης με την εκλεγμένη κυβέρνηση». Για την πιθανότητα ενός δημοψηφίσματος ανέφερε «σε περίπτωση που παραβιαστεί η συνθήκη και πούνε κάποιοι ότι θα ακολουθήσουμε τον Σόιμπλε και πρέπει να βγάλουμε την Ελλάδα παράτυπα από την Ευρωζώνη, πιθανώς να χρειαστεί».

Reuters: Απολύτως απομονωμένος ο Βαρουφάκης στο Eurogroup. Οι υπουργοί έτρωγαν και εκείνος περιπλανιόταν μόνος στο ξενοδοχείο


Ανταπόκριση του Reuters από τη Ρίγα της Λετονίας, όπου διεξήχθη το Eurogroup, περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τις μοναχικές βόλτες του Έλληνα υπουργού Οικονομικών και την πλήρη απομόνωση που βίωσε από τους συναδέλφους του.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, ενώ τα λεωφορεία μετέφεραν τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών για το δείπνο στην πρωτεύουσα της Λετονίας, στη Ρίγα, το βράδυ της Παρασκευής, ο Γιάνης Βαρουφάκης έμεινε πίσω στο ξενοδοχείο, αποφεύγοντας βοηθούς ή οποιαδήποτε μέτρο ασφαλείας.
«Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε πως είχε άλλα σχέδια, έπειτα από μια μέρα ανελέητου σφυροκοπήματος και επαφών στη Ρίγα, κάτι που υπογράμμισε την απομόνωσή του καθώς προσπαθεί να αποτρέψει την εθνική χρεοκοπία. Την ώρα που στους άλλους υπουργούς οι συνοδείες τους τούς έφερναν φαγητό και ζεστά ρούχα κατά τη συνεδρίαση στη Ρίγα, ο Βαρουφάκης ήταν σχεδόν πάντα μόνος, απέχοντας από τη οποιαδήποτε βοήθεια ή κάλυψη από security», αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Είναι εντελώς απομονωμένος» αναφέρει στο Reuters ένας ανώτερος αξιωματούχος, ο οποίος όμως δεν κατονομάζεται και προσθέτει για το δείπνο όπου οι υπουργοί απόλαυσαν τοπικά θαλασινά εδέσματα με σολομό και λαβράκι υπό τους ήχους χορωδίας: «Δεν ήρθε καν στο δείπνο να εκπροσωπήσει τη χώρα του».
Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του Reuters, το βαρύ κλίμα ανάμεσα στον Έλληνα υπουργό και τους Ευρωπαίους αξιωματούχους ήταν ενδεικτικό ακόμη και πριν την έναρξη της συνεδρίασης, καθώς στο πρωινό πριν ξεκινήσει το Eurogroup, Βαρουφάκης και Ντράγκι απέφυγαν την οπτική επαφή μεταξύ τους, την ώρα που σερβιρίζονταν τα πιάτα τους από τον μπουφέ.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επαναλαμβάνει ότι ορισμένες χώρες είναι τόσο απογοητευμένες από αυτό που βλέπουν ως αποτυχία της Ελλάδας για συμβιβασμό, που ένας υπουργός είπε ότι «μπορεί να είναι η ώρα να προετοιμαστούμε για μια ελληνική χρεοκοπία».
Αναφέρουν: «Η σκλήρυνση της διάθεσης προς τον Βαρουφάκη θέτει σε κίνδυνο να εμβαθύνει το χάσμα που πρέπει να γεφυρώσει η Ελλάδα με τους πιστωτές της, αν η Αθήνα θέλει να αποφύγει τη χρεοκοπία. Μετά από τρεις μήνες μακρών και μη καρποφόρων διαπραγματεύσεων, οι υπουργοί της Ευρωζώνης τον προειδοποίησαν την Παρασκευή ότι η ελληνική ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση δεν θα πάρει καμία βοήθεια μέχρι να συμφωνήσει σε ένα πλήρες οικονομικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο, πριν από το τέλος Ιουνίου. Μερικές από τις χώρες είναι τόσο απογοητευμένες από αυτό που βλέπουν με την Ελλάδα να αποτυγχάνει να συμβιβαστεί, που ένας από τους υπουργούς είπε ότι ίσως τώρα έχει φτάσει η ώρα να προετοιμαστούμε για μια ελληνική χρεοκοπία».
Βαρουφάκης: Δεν εκπλήσσομαι
Μια ένδειξη της παγωμάρας ήταν και όταν ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ μιλούσε στους δημοσιογράφους αναφερόταν στον Γιάνη Βαρουφάκη ως ο «Έλληνας συνάδελφος», αν και στις συναντήσεις τον αποκαλεί με το μικρό του όνομα.
«Δεν εκπλήσσομαι», είπε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ στους δημοσιογράφους. «Όταν πλησιάζει το τέλος των διαπραγματεύσεων η στάση σκληραίνει» πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός, αρνούμενος ότι τον προσέβαλλαν οι Ευρωπαίοι ομόλογοι του, στη Ρίγα. «Όλα αυτά είναι ψευδή», είπε.
Δεν αντέχουν τις διαλέξεις
«Οι υπουργοί του Eurogroup δεν θέλουν κάθε φορά που του μιλούν να τους δίνει μια μικρή διάλεξη», δήλωσε αξιωματούχος της Ευρωζώνης. Και για αυτό, όταν άρχισε να μιλάει στο Eurogroup ο Βαρουφάκης, ο Ντάισελμπλουμ τον διέκοψε και του είπε: «Γιάννη δεν μας λες αυτά που θέλουμε να ακούσουμε».

ΤΕΛΟΣ Η ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΧΡΥΣΑΦΙΔΗ


Συνεχίζεται η κακοδαιμονία των τραυματισμών

Συγκλονιστικά βίντεο από τη στιγμή του χτυπήματος του Εγκέλαδου στο Νεπάλ


Τον γύρο του κόσμου κάνουν συγκλονιστικά βίντεο από τη στιγμή του σεισμού στο Νεπάλ

Μία εικόνα 1000 λέξεις: Όταν το Vlora έδενε στο Μπάρι με 10.000 Αλβανούς

Ρομάντσο : Το θρυλικό περιοδικό των ρεκόρ

Με αφορμή τα 25 χρόνια από την διακοπή κυκλοφορίας του Ρομάντσου

Κιμ Καρντάσιαν : Το 'τίποτα' που έγινε 'αρμένικη βίζιτα'



Για περισσότερα από 10 χρόνια, και με μοναδικό προσόν τα υπερμεγέθη της οπίσθια,

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Τις πληγές της μετρά η Αθήνα μετά το ναυάγιο του Eurogroup. Στο σημείο μηδέν ξανά οι διαπραγματεύσεις


Μάχη να πείσει για έκτακτο Eurogroup πριν τις 11 Μαΐου θα δώσει η Ελλάδα. Οι πιέσεις για αύξηση της επιτήρησης και τα τελεσίγραφα των δανειστών

Έγγραφο-φωτιά της Ε.Ε. : Τα κράτη-μέλη απέτυχαν παταγωδώς να αντιμετωπίσουν την ανεργία


Οι χώρες της ΕΕ απέτυχαν να υιοθετήσουν μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας, σύμφωνα με έγγραφο

Υπερψηφίστηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου για τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων στην ΤτΕ


Η πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ? Πρόσκληση για έκτακτο δημοτικό συμβούλιο το πρωί......ματαίωση το απόγευμα!!!


Απίστευτη προχειρότητα και αδιάφορη συμπεριφορά επιδεικνύει η Δημοτική Αρχή Γκιώνη σε σοβαρά θέματα του τόπου......(video)

«Μάχη» στη Βουλή για τη διαπραγμάτευση- βουλευτές κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια



Αντιπαράθεση σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους σημειώθηκε στη Βουλή

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Κόρινθος: Διαμαρτυρία για την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας τη Παρασκευή έξω από το κατάστημα της Wind


ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΣΚΟΡΠΑΝΕ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟ & ΣΟΥ ΚΑΙΝΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να παραβρεθούν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα γίνει τη Παρασκευή 24/04/2015 στις 7 η ώρα το απόγευμα έξω από το κατάστημα της εταιρείας Wind στην οδό Δαμασκηνού στη Κόρινθο.


ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΡΑΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

H εταιρεία Wind προσπαθεί να εγκαταστήσει κεραία κινητής τηλεφωνίας στη ταράτσα πολυκατοικίας στην οδό Πηγάσου αριθμός 41.

Αυτή η ενέργεια της είναι αυθαίρετη, χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση και χωρίς να ληφθεί η σύμφωνη γνώμη, όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής αλλά και των ίδιων των ενοίκων της εν λόγω πολυκατοικίας.

Η περιοχή γύρω από τη πολυκατοικία είναι πυκνοκατοικημένη και επιπλέον σε απόσταση μικρότερη από 300 μέτρα από το σημείο που επιδιώκεται να τοποθετηθεί η κεραία βρίσκονται ο 3ος Βρεφονηπιακός Σταθμός, το 15ο Νηπιαγωγείο,το 2ο Δημοτικό Σχολείο, το 10ο Δημοτικό Σχολείο και το 3ο Γυμνάσιο Κορίνθου, καθώς και διάφορα φροντιστήρια, χώροι μαζικής άθλησης,supermarket και λοιποί χώροι .


Πηγή: http://www.greek-inews.gr






Μπάχαλο στη Βουλή: 'Εσύ θα μας μιλήσεις για αγωγή ρε τρομοκράτη;' φώναζε στον Διαμαντόπουλο ο Άδωνις

Την Παρασκευή θα ψηφιστεί τελικά το νομοσχέδιο κύρωσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα Ταμειακά Διαθέσιμα, μετά τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Πώς άναψαν τα αίματα με τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο στο προεδρείο
Με εντονότατες αντιπαραθέσεις επί της διαδικασίας, ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που αφορά τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της γενικής κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος, "προς επένδυση".
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν κατά της ανακοίνωσης του προεδρείου, ότι το νομοσχέδιο που κυρώνει την ΠΝΠ θα ψηφιστεί σήμερα, καταγγέλλοντας την προσφυγή της κυβέρνησης σε διαδικασίες κατεπείγοντος και αξίωσαν να ακολουθηθεί η κανονική διαδικασία κύρωσης των νομοσχεδίων, που προβλέπει ακρόαση φορέων, ώστε να ακουστεί η γνώμη της ΚΕΔΚΕ.
Επιπρόσθετα, η Ντόρα Μπακογιάννη πρότεινε να ακουστούν οι φορείς αύριο και να τεθεί η ΠΝΠ σε ψηφοφορία την Παρασκευή.
Απαντώντας για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Φίλης υπενθύμισε πως οι ΠΝΠ της προηγούμενης συγκυβέρνησης συζητούνταν πάντοτε σε μία συνεδρίαση, ενώ στην περίπτωση της ΕΡΤ, η σχετική Πράξη δεν συζητήθηκε ποτέ. "Βιαζόμαστε γιατί θέλουμε πολιτικά να θωρακίσουμε τη χώρα σε επίπεδο διαπραγμάτευσης, ώστε η κυβέρνηση να έχει την ψήφο της Βουλής και μάλιστα με ευρύτερη πλειοψηφία" διευκρίνισε ο Νίκος Φίλης, δηλώνοντας ότι τελικά αποδέχεται την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη, αρκεί η τύχη του νομοσχεδίου να κριθεί την Παρασκευή, χωρίς νέα αναβολή.
Άναψαν τα αίματα με τον Διαμαντόπουλο στο προεδρείο
ο ΠΑΣΟΚ, δια του Ανδρέα Λοβέρδου, ζήτησε να μιλήσει επί της διαδικασίας πριν από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος επίσης ζήτησε να μιλήσει επί της διαδικασίας.
Ο προεδρεύων Βαγγέλης Διαμαντόπουλος έδωσε τον λόγο στον υπουργό, αλλά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τον διέκοπτε επανειλημμένα.
Οι βουλευτές σηκώθηκαν όρθιοι και άρχισαν να φωνάζουν χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις, με τον κ. Διαμαντόπουλο να τους απαντά σε υψηλούς τόνους και να διακόπτει δύο φορές τη συνεδρίαση.
«Εσύ θα μας μιλήσεις για ήθος και αγωγή ρε τρομοκράτη; Μάθε πρώτα τον κανονισμό και μετά έλα να προεδρεύσεις», είπε στον κ. Διαμαντόπουλο ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.
Όταν ο Δ. Μάρδας ήταν στο βήμα ο Ανδρ. Λοβέρδος ακούστηκε να φωνάζει: «Είμαστε εκπρόσωποι του λαού, εσείς τι θέλετε εδώ; Δεν είστε εκπρόσωπος του λαού».
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος είπε στον προεδρεύοντα της Επιτροπής: «Έχει δίκιο ο Πανούσης που λέει ότι δεν καταλαβαίνει πώς σε εκλέγουν βουλευτή».

Ο κ. Μάρδας πρόλαβε απλώς να πει μία φράση, ότι προτείνει «να γίνει μία συνεδρίαση». Ο Ανδρ.Λοβέρδος φώναξε πως «ένας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός θα μας πει πώς θα δουλέψουμε!».

Όρθιος ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης απαιτούσε από τον υπουργό να καθίσει κάτω.

«Αυτό το πράγμα είναι ο αθλιότερος χουλιγκανισμός που έχει συμβεί. Να ανακαλέσετε και να διαγραφούν από τα πρακτικά», είπε ο Β. Διαμαντόπουλος και διέκοψε τη συνεδρίαση για πέντε λεπτά.
Κατόπιν διακοπής της συνεδρίασης, ο προεδρεύων της Επιτροπής, ανακοίνωσε ότι σε συνεδρίαση αύριο το απόγευμα, θα δοθεί η δυνατότητα στους εκπροσώπους των φορέων της γενικής κυβέρνησης, να εκθέσουν τις απόψεις τους για την τύχη των διαθεσίμων τους.
Το απόγευμα της Πέμπτης παρουσιάζει τις θέσεις της η ΚΕΔΕ
Στην συνεδρίαση παρέστη αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ υπό τον πρόεδρό της Γιώργο Πατούλη, ο οποίος, αύριο το απόγευμα στις 6.30 θα παρουσιάσει στη Βουλή τις θέσεις αυτοδιοίκησης α' βαθμού και τις αντιρρήσεις της στο περιεχόμενο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, για τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, όπως αυτές διαμορφώθηκαν στο πρόσφατο ΔΣ της Ένωσης.
Όπως επισημαίνει η ΚΕΔΕ, παρά την αρχική πρόθεση της κυβέρνησης να συζητηθεί το θέμα σε μία και μόνο συνεδρίαση της Επιτροπής, χωρίς να τοποθετηθούν οι φορείς και στη συνέχεια να πάει προς ψήφιση στην Ολομέλεια, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, τελικά μετά από πιέσεις που άσκησαν η ΚΕΔΕ και βουλευτές αποφασίστηκε ακόμη μία συνεδρίαση της Επιτροπής για αύριο το απόγευμα.

Η οδύσσεια των ανέργων και ανασφάλιστων στην Ελλάδα της κρίσης

Πώς το νομοσχέδιο του νέου υπουργού Υγείας σκοπεύει να βάλει ένα "τέλος" στην ανθρωπιστική κρίση χιλιάδων ανέργων και ανασφάλιστων στην Ελλάδα του 2015. Όσα πρέπει να ξέρετε

Εθισμός η κάνναβη στην Ελλάδα. Διπλασιάστηκαν οι χρήστες την τελευταία δεκαετία

Έρευνα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ)

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Στο Λουτράκι η τελευταία προσυνεδριακή εκδήλωση της ΚΕΔΕ, ενόψει του τακτικού συνεδρίου στις 7-9 Μαΐου στη Χαλκιδική


Χωροταξία, υποδομές, περιβάλλον και ζητήματα πολιτικής προστασίας στην ατζέντα της συζήτησης

Αυλαία για τις προσυνεδριακές εκδηλώσεις διαλόγου της ΚΕΔΕ, σήμερα στο Λουτράκι όπου συμμετέχουν οι δήμοι της Αττικής και της Πελοποννήσου, ενόψει τουτακτικού συνεδρίου της που θα πραγματοποιηθεί στηΧαλκιδική από τις 7 έως τις 9 Μαΐου.
Στο επίκεντρο της προσυνεδριακής οι τελευταίες εξελίξεις μετά τη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, αν και η τακτική ατζέντα συζήτησης αφορά σε θέματα χωροταξίας, υποδομών, περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας.
Καλωσορίζοντας ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων Γ. Γκιώνης τους συνέδρους χαρακτήρισε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως ζωτικό κύτταρο για τα θεμέλια της χώρας, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει  χαρακτήρισε την Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Παράλληλα τόνισε ότι στόχος των αιρετών παραμένει η λειτουργία εύρωστων και οργανωμένων δήμων με αναπτυξιακή πορεία.
Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής και δήμαρχος Ν. Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης κατά τον χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι η Αυτοδιοίκηση ως θεσμός πρέπει να στηρίξει την κυβέρνηση να κρατήσει τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει  κατά τη διαπραγμάτευση. Διευκρίνισε ωστόσο πως οι δήμαρχοι πρέπει να αντισταθούν στην εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου λόγω της έλλειψης διαλόγου και συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βοήθησε να κρατηθεί η χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια και θα συνεχίσει να το κάνει, αρκεί να θεωρείται ισότιμος εταίρος και να υπάρχει συνεργασία τόνισε.
«Κάποιοι θέλουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο περιθώριο, θα αντισταθούμε» σχολίασε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και δήμαρχος Άργους Δημήτρης Καμπόσος σημειώνοντας πως την περυσινή χρονιά δόθηκαν 850 εκατομμύρια ευρώ από πόρους της Αυτοδιοίκησης για να στηρίξουν την κυβέρνηση. Άσκησε κριτική γιατί δεν υπήρξε συνεννόηση πριν την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και κάλεσε τους συναδέλφους του να είναι συντεταγμένοι σε ό,τι αποφασιστεί. «Να σωθεί η πατρίδα», είπε ο κ. Καμπόσος, αλλά διερωτήθηκε αν αυτό θα επιτευχθεί με τα χρήματα της Αυτοδιοίκησης, ή απλά θα πάρει παράταση δύο μηνών και στη συνέχεια θα υπάρχουν ελλείψεις κονδυλίων στους δήμους για την κοινωνική πρόνοια, τους παιδικούς σταθμούς και τη μισθοδοσία των υπαλλήλων.
Ο Πελοπίδας Καλλίρης, αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας στον χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι είναι μια σημαντική ημέρα και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι από το διάλογο που αναπτύσσεται θα προκύψουν γόνιμα συμπεράσματα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση σε σχέση με το περιβάλλον, τις υποδομές και τη χωροταξία. Σχετικά με τα απορρίμματα ο αντιπεριφερειάρχης έκανε γνωστό ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου προχωράει με γρήγορα βήματα στην επίλυση των προβλημάτων. «Σύντομα θα έχουμε εξελίξεις   για τη διαχείριση» σημείωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι για τις εξελίξεις  μετά τη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου χρειάζεται ψυχραιμία και εκτίμησε ότι θα υπάρχουν σύντομα εξελίξεις.
Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πατσαβός Παναγιώτης, αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος στο χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι περιφέρειες και δήμοι μπορούν να προχωρήσουν μαζί και να έχουν μια καλή συνεργασία. Σε σχέση με τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης για τα θέματα περιβάλλοντος εξέφρασε αρχικά την ικανοποίηση του, καθώς θεωρεί ότι κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση. «Πιστεύω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια συνεργασία. Πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα σχεδιασμό όλοι μαζί ενωμένοι. Ένα σχεδιασμός που θα μπορούμε να τον υλοποιήσουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά. Τέλος τόνισε ότι μέσα από τη μελέτη των προτάσεων και των συμπερασμάτων των δημάρχων όλοι μαζί θα μπορέσουν να  προχωρήσουν μπροστά.
Σάββας Χιονίδης:  Oι προτεραιότητες της Αυτοδιοίκησης στα ζητήματα του περιβάλλοντος, της βιώσιμης ανάπτυξης και των αειφόρων υποδομών
Τις βασικές προτεραιότητες της Αυτοδιοίκησης στα ζητήματα του περιβάλλοντος, της βιώσιμης ανάπτυξης και των αειφόρων υποδομών, παρουσίασε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της Επιτροπής Χωροταξίας Υποδομών και Περιβάλλοντος και δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.
Ειδικότερα αναφέρθηκε στο ζήτημα της ολοκλήρωσης του Πολεοδομικού και Χωροταξικού Σχεδιασμού, τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, καθώς και το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, που όπως τόνισε, αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του α΄ βαθμού της Αυτοδιοίκησης.
Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα κλιματικής αλλαγής και ενέργειας προτείνονται μεταξύ άλλων ειδικά τιμολόγια της ΔΕΔΔΗΕ για κοινωφελείς εγκαταστάσεις και λειτουργίες των δήμων, ενώ για το Πράσινο Ταμείο προτείνεται  η διεκδίκηση της αποδέσμευσης του 50% των πόρων του για έργα περιβαλλοντικής ευθύνης των Δήμων μέσα από τη δημιουργία μίας διακριτής «Πράσινης» ΣΑΤΑ και της θεσμικής εκπροσώπησης της ΚΕΔΕ στη διοίκηση του Ταμείου.
Γεώργιος Ψαθάς: Κεντροβαρής ο ρόλος των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο τομέα της Πολιτικής Προστασίας
Τις  ανάγκες – προτάσεις και προτεραιότητες της Αυτοδιοίκησης στα θέματα πολιτικής προστασίας, παρουσίασε στην εισήγησή του ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων Γεώργιος Ψαθάς.
Ως προτεραιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο συγκεκριμένο τομέα ανέφερε την έγκαιρη διασφάλιση πιστώσεων στους Δήμους για δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης εκτάκτων φυσικών φαινομένων, τον καθορισμό του ρόλου και των αρμοδιοτήτων καθώς και την επιχειρησιακή τους προετοιμασία για την αντιμετώπιση των φυσικών κινδύνων, και την επιμόρφωση των αιρετών και εργαζομένων στους Δήμους.
«Ο ρόλος των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο τομέα της Πολιτικής Προστασίας είναι κεντροβαρής καθώς την Αυτοδιοίκηση χαρακτηρίζει η εγγύτερη προς τον πολίτη λειτουργία» σημείωσε.

Θεοδωράκης για Ρουβά: Δεν θα προστεθώ στο μακρύ κατάλογο αυτών που κατά καιρούς απαγόρευσαν έργο μου


Ο μουσικοσυνθέτης δηλώνει πως δεν επέλεξε εκείνος το Σάκη Ρουβά για την εκδήλωση τιμής για τα 90α γενέθλιά του, τα βάζει όμως με όλους τους "υπερασπιστές της μουσικής του" που του ζητούν να τον πάψει

Ο Γιώργος Παπανδρέου διαψεύδει ότι παίρνει διαζύγιο με την Άντα

Κατηγορηματική διάψευση Παπανδρέου για τα δημοσιεύματα που αφορούν την προσωπική του ζωή, υποστηρίζοντας ότι παίρνει διαζύγιο από τη σύζυγό του Άντα. Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του

Έκοψαν το ρεύμα σε εφορία και χάθηκαν έσοδα για το Δημόσιο. Τι απαντά η ΔΕΗ


Απίστευτο κι όμως ελληνικό. Για ποιο λόγο έκοψαν το ρεύμα στην Εφορία Μεγάλου Πλούτου προκαλώντας απώλεια εσόδων στο ελληνικό Δημόσιο. Πώς αποκαταστήθηκε το ζήτημα μετά από προσωπική παρέμβαση Βαλαβάνη

Μηχανή του Χρόνου: Υπόθεση Heineken. Η θρυλική απαγωγή του άρχοντα της μπύρας

Η θρυλική απαγωγή του Heineken, που κληρονόμησε τη διάσημη ζυθοποιΐα. Σχεδίαζαν την απαγωγή δύο χρόνια και ζήτησαν σχεδόν 160 εκατομμύρια ευρώ λύτρα. Ποια ήταν η τύχη των απαγωγέων

"Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας"



Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων