Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Αστυνομική καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου με δράστη έναν 7χρονο! οδηγού


Ένα αγοράκι επτά ετών έβαλε σε... μπελάδες την αστυνομία
της Γιούτα όταν έκλεψε το αυτοκίνητο του πατέρα του και το έσκασε γιατί δεν ήθελε να πάει στην εκκλησία. 

Δύο αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν ότι ένας οδηγός δεν σταμάτησε στο "στοπ" και άρχισαν να τον καταδιώκουν, χωρίς να μπορέσουν να τον σταματήσουν. Η κάμερα του περιπολικού κατέγραψε την... τρελή καταδίωξη με τον παραβάτη να παίρνει ανοιχτά τις στροφές και να σταματά τελικά στην αυλή ενός σπιτιού.

Οι αστυνομικοί είδαν τότε, κατάπληκτοι, να βγαίνει από το αυτοκίνητο ένας πιτσιρικάς και να το σκάει τρέχοντας.

"Για παιδί επτά χρονών, οδηγούσε καλά", σχολίασε ο εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας Ουέμπερ, Κλιντ Άντερσον. Το παιδί έσκυβε για να πατήσει τα πετάλια και κατόπιν σηκωνόταν για να βλέπει πού πήγαινε. "Για αυτό δεν χρησιμοποιούσε τα φρένα στις στροφές", πρόσθεσε ο Άντερσον.

Ο μικρός εξήγησε ότι έμαθε πώς να οδηγεί αυτοκίνητο παίζοντας βιντεοπαιχνίδια. Είπε ότι ο μπαμπάς του τον είχε μαλώσει και ότι προτίμησε να γίνει φυγάς παρά να πάει στην εκκλησία...

Είναι επίσης πιθανό ότι περισσότερες γυναίκες πλέον ανταποδίδουν τις επιθέσεις που δέχονται, και κατά λάθος ή όχι, συλλαμβάνονται και κατηγορούνται για αυτό. Οι αριθμοί δείχνουν ότι ενώ πάνω από τις μισές υποθέσεις βίας όπου εμπλέκονται άνδρες, έφθασαν στα ακροατήρια, στις γυναίκες ο αριθμός πέφτει στο 1/3, κάτι που σημαίνει ότι οι κατηγορίες κατά των γυναικών είναι πιθανότερο να καταρριφθούν.

Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης «Υγεία των Ανδρών», Γρεγκ Άντερσεν, σημείωσε ότι η κοινωνία δεν συμβαδίζει με τις τάσεις που καταγράφει το Γραφείο καθώς δεν υπάρχουν καταφύγια για κακοποιημένους άνδρες.

«Δεν αξίζουν βοήθειας όλα τα θύματα βίας, είτε είναι άνδρες, είτε γυναίκες;», αναρωτιέται ο Άντερσεν.

Παράλληλα με την απελευθέρωση των γυναικών, υπάρχει και μεγαλύτερη ετοιμότητα από πλευράς των ανδρών να απορρίψουν τους στερεότυπους ρόλους. Γίνονται καλοί στη διαχείριση του νοικοκυριού, διεκδικούν την επιμέλεια των παιδιών σε περιπτώσεις διαζυγίου και έχουν το θάρρος να τηλεφωνούν στην αστυνομία όταν είναι τα θύματα της βίας.

Η Σου Ράις, η οποία διευθύνει την οργάνωση «Υπηρεσία Δικαιωμάτων των Ανδρών» υποστηρίζει ότι τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει τόσο πολύ και οι κακοποιημένοι σύζυγοι είναι απίθανο να αναζητήσουν αποζημιώσεις μέσω του συστήματος της ποινικής δικαιοσύνης.

«Είναι πολύ πιο δύσκολο για έναν άνδρα να παραδεχθεί ότι η σύζυγος του τον δέρνει, το θεωρούν ντροπή και πολλοί αστυνομικοί συνήθως τους ρωτάνε τι έκαναν για να αναγκάσουν τη σύζυγο τους να τους χτυπήσει ή γιατί δεν μπορούν να τη διαχειριστούν», λέει η Ράις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.