Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΝΤΡΟΠΗ: Απειλούν τους παραγωγούς για το «κίνημα της πατάτας»!


Πριν καν κλείσει η δεύτερη εβδομάδα απ’ την αρχή του «κινήματος της πατάτας» που αμέσως μετατράπηκε σε «κίνημα τροφίμων», η μαφία των μεσαζόντων αντέδρασε.

Είναι ολοφάνερο πλέον ότι οι παραγωγοί δέχονται απειλές, να μην μιλήσουν, να μην αποκαλύψουν (αν και είναι γνωστό δεκαετίες τώρα) τον τρόπο με τον οποίο οι μεσάζοντες εκτινάσσουν τις τιμές και κυρίως να μη προχωρήσουν στη πώληση αυτών.
Απειλούν ευθέως τους παραγωγούς και απαιτούν να σταματήσουν τις απευθείας επαφές με καταναλωτές, οργανώσεις και δήμους ανά την Ελλάδα και να σταματήσουν τις αποστολές προϊόντων.
Σύμφωνα με πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, δεκάδες πατατοπαραγωγοί από την περιοχή της Θεσσαλονίκης ξαφνικά δήλωσαν… αδυναμία να κάνουν έστω δηλώσεις στην κάμερα της πρωινής εκπομπής του καναλιού για το πως αυξάνονται οι τιμές.
Κάποιοι φαίνεται φοβήθηκαν την πληροφορία που θέλει την πατάτα να φεύγει απ’ το χωράφι στα 15 λεπτά και να πωλείται στο ράφι στα 0,80 ευρώ!
Άλλοι πάλι φοβήθηκαν πως ο κόσμος θα καταλάβει ότι πληρώνει τουλάχιστον 40 λεπτά στους αεριτζήδες και θέλησαν να σπάσουν τον πρώτο κρίκο της αλυσίδας του κινήματος των τροφίμων.
Θέλησαν να «σπάσουν» τους παραγωγούς για μια ακόμη φορά, όπως κάνουν χρόνια τώρα.
Αν ο παραγωγός δεν πουλήσει απευθείας τότε θα γίνει αναγκαίος ο ενδιάμεσος, ο αεριτζής ο γνωστός – άγνωστος μεσάζοντας που καρπώνεται το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων…
Δε θα περάσουν οι απειλές του! Όλοι αυτοί οι κύριοι ξεχνούν κάτι: ο κόσμος είναι στο πλευρό των παραγωγών!
Η ανοχή μας τελείωσε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.