Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Ο Διενθής Τύπος Για Τις Ελληνικές Εκλογές




Μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία από όλο τον κόσμο μεταδίδουν ειδήσεις για τις εκλογές στην Ελλάδα με το ενδιαφέρον των περισσοτέρων να εστιάζεται στον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στην ελληνική Βουλή....


Με το βλέμμα στραμμένο στις ελληνικές εκλογές είναι οι ξένοι δημοσιογράφοι, το αποτέλεσμα των οποίων, σε συνδυασμό και με αυτό των γαλλικών, θα κρίνει τις ισορροπίες στην ΕΕ.



Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, με τίτλο, "Οι θυμωμένοι Έλληνες ψηφίζουν σε κρίσιμες εκλογές", κάνει λόγο για κόσμο που έχει εξοργιστεί και φτάνει στις κάλπες εν μέσω αβέβαιης ατμόσφαιρας. Μιας ατμόσφαιρας τόσο σοβαρής που θα ήταν ικανή να προκαλέσει εκ νέου, ανάφλεξη της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους και να ξαναδημιουργήσει περιβάλλον αμφισβήτησης για το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη.


Το CNN έγραψε για Έλληνες ψηφοφόρους που καλούνται να ψηφίσουν σε σημαντικότατες εκλογές εν μέσω κρίσης, υπογραμμίζοντας και αυτό, την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τα ερωτήματα για την επόμενη ημέρα.

Tο CNN έγραψε πως, η προϋπάρχουσα κυβέρνηση συνασπισμού ΠΑΣΟΚ-ΝΔ πέρασε τόσα πολλά και σκληρά μέτρα σε αφόρητα μικρό χρονικό διάστημα, που, λογικά, δεν θα καταφέρουν, μεμονωμένα τα δύο κόμματα να έχουν υψηλά ποσοστά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

Το πρακτορείο Associated Press έρχεται κι αυτό με τη σειρά του να μιλήσει για τις πιο "κρίσιμες και αβέβαιες εκλογές" εδώ και δεκαετίες και για ψήφους που θα τιμωρήσουν τις δύο μεγάλες πολιτικές παρατάξεις του τόπου, για τις δυσκολίες στις οποίες υποβάλλουν εδώ και μήνες, τον λαό.

Oι Los Angeles Times με άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοσή τους, κάνουν γενική αναφορά στα εκλογικά μέτωπα της Ευρώπης και την κρισιμότητα των αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, με τίτλο, "Οι εκλογές στην Ευρώπη θα μπορούσαν να αλλάξουν τα δεδομένα των όσων συζητώνται για την κρίση χρέους", το άρθρο αναφέρεται στη γερμανική ηγεσία και τα όσα αυτή επιβάλλει για περισσότερο από δύο χρόνια. Σε αυτό το πλάνο, η αντίδραση που λέγεται ότι θα διαφανεί μέσω των γαλλικών και ελληνικών εκλογών, θα ήταν ικανή να βάλει φρένο στην κυριαρχία Μέρκελ και να επαναπροσδιορίσει κανόνες, δικαιώματα και υποχρεώσεις των χωρών μελών της ευρωζώνης, πολλώ δε μάλλον, όσων διέρχονται τώρα από την ισοπεδωτική κρίση χρέους και πιέζονται από την ισχυρή Γερμανία και το ΔΝΤ.

o γερμανικός τύπος εστιάζει τόσο στην εμφάνιση και την ενίσχυση των νέων, μικρών κομμάτων, όσο και στην άνοδο που σημειώνει το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Η εφημερίδα Financial Times Deutschland τιτλοφορείται "Οι Έλληνες ψηφίζουν για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης" ενώ το πρωτοσέλιδο της Frankfurter Allgemeine Zeitung επικεντρώνεται περισσότερο στα λάθη του παρελθόντος "Οι Έλληνες απέναντι στις αμαρτίες του παρελθόντος".

Τέλος η Sueddeutsche Zeitung κάνει μια αναφορά στην ελληνική μυθολογία "Μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης - αλλά ένα πρώτο βήμα".

Στην Corriere Della Serra γίνεται λόγος για την παράλυση που κινδυνεύει να υποστεί η πολιτική στην Ελλάδα ανάλογα με το πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή ενώ τονίζεται ότι ποτέ άλλοτε ελληνικές εκλογές δεν είχαν τόσο ενδιαφέρον όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο, με τις αγορές να περιμένουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η El Pais πάντως κάνει μια διαφορετική ανάλυση για το πως τα αποτελέσματα των ελληνικών και των γαλλικών εκλογών θα επηρεάσουν συνολικά την Ευρώπη σε συσχετισμό και με τη Γερμανία.

Η βελγική εφημερίδα L'Echo αναφέρει στην πρώτη σελίδα ότι η ΝΔ, αν αναδειχθεί πρώτο κόμμα, αναμένει να επαναδιαπραγματευτεί με την Ευρώπη και το ΔΝΤ τους όρους του δανείου προς την Ελλάδα και επισημαίνει πως "πέρα από τις προεκλογικές υποσχέσεις, η Ελλάδα απειλείται να βυθιστεί σε μια πολιτική κρίση, ενώ το φάντασμα της εξόδου από την Eυρωζώνη ξαναβγαίνει στην επιφάνεια".







Πηγή:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.