Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής - Καμία εκδήλωση στο Δήμο Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων!




Σήμερα 21 Ιουνίου, εορτάζετε με λαμπρύτητα η Ημέρα της Μουσικής με παράλληλες εκδηλώσεις σχεδόν σε όλη τη χώρα. Ο Δήμος μας και ο Πολιτιστικός Οργανισμός Προμηθέας απουσιάζουν και από αυτό το μεγάλο γεγονός.
Πόσο δύσκολη άραγε θα ήταν η διοργάνωση κάποιων εκδηλώσεων, έστω και από τα τμήματα του Προμηθέα, όπως εξάλλου κάνουν τόσοι Δήμοι πανελλαδικά; Να σημειώσουμε εδώ, σε συνέχεια και προηγούμενης ανάρτησης μας, ότι ακόμα δεν υπάρχει καν πρόγραμμα για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του εφετινού καλοκαιριού παρότι πλησιάζει ο Ιούλιος! 
Το φιλόμουσο κοινό βέβαια θα μπορεί στη γειτονική μας Κόρινθο να παρακολουθήσει με αφορμή τη σημερινή ημέρα, τη συναυλία με τα Τμήματα της Φιλαρμονικής (Μπάντα -Μπαντίνα) του ΚΕΠΑΠ του Δήμου Κορινθίων, τα Χάλκινα του Σωματείου «Λιακώνης» & τη Stigma Swing Dixie Βand. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία Μ. Αλεξάνδρου στην παραλία Καλάμια στις 9 μ.μ.
Λίγα λόγια για την Ημέρα της Μουσικής:
Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής καθιερώθηκε το 1982 με πρωτοβουλία του, τότε, Γάλλου υπουργού πολιτισμού Ζακ Λανγκ (Jack Lang), του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και την αιγίδα του Δήμου του Παρισιού.
Η Γιορτή της Μουσικής, από το 1985, εξαπλώθηκε έξω από τα Γαλλικά σύνορα και η Αθήνα, 1η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, ήταν η πρώτη πόλη στην οποία η Γιορτή πραγματοποιήθηκε εκτός Γαλλίας.
Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής είναι ένα ευρωπαϊκό γεγονός, που διεξάγεται στις 21 Ιουνίου κάθε χρόνο σε 22 χώρες της Ευρώπης ανάμεσα τους και η Ελλάδα.





3 σχόλια:

  1. Ψιλά γραμματα κύριοι....
    Σιγά μην τους ξυπνήσετε από τον ύπνο του δικαίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και που είναι το περίεργο βρε παιδιά?Περιμένατε εκδηλώσεις από απολίτιστους?Και καλοκαιριάτικα κιόλας?Και πότε θα ξεκουραστούν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οταν αναλαμβανουν θεσεις ανθρωποι που δεν εχουν ιδεα απο πολιτιστικα αυτα συμβαινουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.