Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Η συγκινητική εξομολόγηση του Σαμαρά για την υγεία του



 


Με έναν λόγο συναισθηματικά φορτισμένο, ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε δύο φορές
στην πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του, η οποία είναι ακόμα εμφανής στο δεξί του μάτι.
Στην πρώτη αναφορά είπε πως παρά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας-φέρνοντας το σε αντιδιαστολή- ως λαός και ως κυβέρνηση και να πορευτούμε όλοι μαζί. Να δούμε καθαρά τις προκλήσεις.
Λίγο παρακάτω ήταν ακόμα πιο εξομολογητικός λέγοντας πως:
"Και μια – κάπως πιο προσωπική – εξομολόγηση: Τις προηγούμενες μέρες, όταν το πρόβλημα με την όρασή μου με ταλαιπωρούσε ακόμα, μου δόθηκε η ευκαιρία να σκεφτώ ότι δεν βλέπουμε μόνο με τα μάτια.
Βλέπουμε πιο μακριά και πιο καθαρά με το μυαλό και την καρδιά.
Βλέπουμε πιο μακριά με το μυαλό, αν αναλογιστούμε ότι η Ελλάδα βρέθηκε, κατά το παρελθόν σε δοκιμασίες πολύ πιο σκληρές από τις τωρινές. Και τις ξεπέρασε. Αυτό θα συμβεί και τώρα. Μην έχετε καμία αμφιβολία.
Κι ακόμα βλέπουμε πιο καθαρά με την καρδιά. Αν σκεφτούμε, ότι το πρόβλημά μας δεν είναι μόνο κάποιες μεταρρυθμίσεις, που αναμφίβολα πρέπει να εφαρμόσουμε, ούτε μόνο κάποιοι δημοσιονομικοί στόχοι, που αναμφίβολα πρέπει να πιάσουμε.
Είναι όλα αυτά, ασφαλώς. Αλλά πέρα από τους γκρίζους αριθμούς και τους απρόσωπους δείκτες, είναι και οι άνθρωποι και η κοινωνία. Αυτούς υπηρετούμε εδώ. Κι αυτούς πρέπει να σκεπτόμαστε νύχτα μέρα… Αυτοί είναι το αδιάκοπο κριτήριό μας, για κάθε μας πράξη"




Πηγή:parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.