1. Cheesecake σοκολάτας με τρεις στρώσεις και γεύση μόκα
Τι χρειαζόμαστε:
Βάση:
Γκανάζ:
Κρέμα τυριού:
Στην βάση αν δεν έχουμε μαύρη ζάχαρη αντικαθιστούμε με λευκή κρυσταλλική.
Αν δεν θέλετε στην επιφάνεια γκανάζ αλλά κάτι διαφορετικό τότε στις ποσότητες της γκανάζ τα μειώνετε όλα τα υλικά στο μισό.
Στην περίπτωση που κάνετε την διακόσμηση της γκανάζ με κορνέ προαιρετικά μπορείτε να την βάλετε μέσα στην σακούλα κορνέ να την τοποθετήσετε στο ψυγείο και να την βγάλετε οταν θα την διακοσμήσετε.
- 300 γρ. γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
- 200 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
- 150 γρ. καστανή ή μαύρη ζάχαρη
- 150 γρ. βούτυρο σε κύβους
- 1/2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
Γκανάζ:
- 800 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 800 γρ. κουβερτούρα
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
Κρέμα τυριού:
- 750 γρ τυρί κρέμα
- 250 γρ. άχνη ζάχαρη
- 3 αυγά
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 2 βανίλιες
- 2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
Πως το κάνουμε:
- Για τη βάση, χτυπάμε σε μούλτι όλα μαζί τα υλικά και μόλις γίνουν τρίμμα τ' απλώνουμε σε ταψάκι με αποσπώμενο δίσκο και δημιουργούμε λίγο πιο "ψηλά τοιχώματα" κυκλικά και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
- Για την γκανάζ, σε κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός την κουβερτούρα.
- Μόλις αρχίζει να βράζει τα αποσύρουμε απο την φωτιά και τα ρίχνουμε σε μπολ που έχουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια.
- Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο.
- Βγάζουμε την βάση και περιχύνουμε την μισή ποσότητα γκανάζ, τοποθετούμε πάλι στην κατάψυξη για 30λεπτα-1ώρα
- Κρατάμε την άλλη μισή ποσότητα σκεπασμένη στον πάγκο.
- Για την κρέμα τυριού, ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά μαζί με αυγοδάρτη.
- Ανακατεύουμε μέχρι να σπάσουν όλα τα μπαλάκια να ενωθεί και να γίνει λείο το μείγμα.
- Βγάζουμε το γλυκό απο την κατάψυξη και ρίχνουμε απο πάνω την κρέμα τυριού.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 160 βαθμούς.
- Μετά το βγάζουμε και περιμένουμε να κρυώσει τελείως, σε 4 ώρες περίπου.
- Στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε και είτε περιχύνουμε με την υπόλοιπη μισή γκανάζ, είτε την βάζουμε σε κορνέ την γκανάζ και κάνουμε σχέδια στην επιφάνεια του γλυκού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι του Άκη Πετρεζίκη απο την εκπομπή το Πρωινό μου.Στην βάση αν δεν έχουμε μαύρη ζάχαρη αντικαθιστούμε με λευκή κρυσταλλική.
Αν δεν θέλετε στην επιφάνεια γκανάζ αλλά κάτι διαφορετικό τότε στις ποσότητες της γκανάζ τα μειώνετε όλα τα υλικά στο μισό.
Στην περίπτωση που κάνετε την διακόσμηση της γκανάζ με κορνέ προαιρετικά μπορείτε να την βάλετε μέσα στην σακούλα κορνέ να την τοποθετήσετε στο ψυγείο και να την βγάλετε οταν θα την διακοσμήσετε.
Τι χρειαζόμαστε:
- 400 γρ. μπισκότα digestive σοκολάτας ή απλά
- 150 γρ. βούτυρο βιτάμ
- 500 γρ. κουβερτούρα (γάλακτος ή υγείας)
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 500 γρ. τυρί κρέμα
Τι χρειαζόμαστε:
Βάση:
- 1 κουτί μπισκότα digestive 400 γρ.
- 150 γρ. βούτυρο
- 4 κ.σ. μερέντα ή νουτέλα
- 750 γρ. τυρί κρέμα (τύπου philadelphia)
- 450 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 150 γρ. κουβερτούρα
- αν θέλετε κάτι για διακόσμηση (εγώ έβαλα maltesers και δάκρυα άσπρης σοκολάτας) αλλά μπορείτε και τίποτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.