Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Συνταγές σοκολατένιων cheesecake!


3 Απο τις καλύτερες συνταγές για cheesecake σοκολατας!!!


1. Cheesecake σοκολάτας με τρεις στρώσεις και γεύση μόκα


Τι χρειαζόμαστε:

Βάση:
  • 300 γρ. γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
  • 200 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 150 γρ. καστανή ή μαύρη ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο σε κύβους
  • 1/2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ

Γκανάζ:
  • 800 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 800 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ

Κρέμα τυριού:
  • 750 γρ τυρί κρέμα
  • 250 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ

Πως το κάνουμε:

  1. Για τη βάση, χτυπάμε σε μούλτι όλα μαζί τα υλικά και μόλις γίνουν τρίμμα τ' απλώνουμε σε ταψάκι με αποσπώμενο δίσκο και δημιουργούμε λίγο πιο "ψηλά τοιχώματα" κυκλικά και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
  2. Για την γκανάζ, σε κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός την κουβερτούρα.
  3. Μόλις αρχίζει να βράζει τα αποσύρουμε απο την φωτιά και τα ρίχνουμε σε μπολ που έχουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια.
  4. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο.
  5. Βγάζουμε την βάση και περιχύνουμε την μισή ποσότητα γκανάζ, τοποθετούμε πάλι στην κατάψυξη για 30λεπτα-1ώρα
  6. Κρατάμε την άλλη μισή ποσότητα σκεπασμένη στον πάγκο.
  7. Για την κρέμα τυριού, ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά μαζί με αυγοδάρτη.
  8. Ανακατεύουμε μέχρι να σπάσουν όλα τα μπαλάκια να ενωθεί και να γίνει λείο το μείγμα.
  9. Βγάζουμε το γλυκό απο την κατάψυξη και ρίχνουμε απο πάνω την κρέμα τυριού.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 160 βαθμούς.
  11. Μετά το βγάζουμε και περιμένουμε να κρυώσει τελείως, σε 4 ώρες περίπου.
  12. Στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε και είτε περιχύνουμε με την υπόλοιπη μισή γκανάζ, είτε την βάζουμε σε κορνέ την γκανάζ και κάνουμε σχέδια στην επιφάνεια του γλυκού.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρεζίκη απο την εκπομπή το Πρωινό μου.
Στην βάση αν δεν έχουμε μαύρη ζάχαρη αντικαθιστούμε με λευκή κρυσταλλική.
Αν δεν θέλετε στην επιφάνεια γκανάζ αλλά κάτι διαφορετικό τότε στις ποσότητες της γκανάζ τα μειώνετε όλα τα υλικά στο μισό.
Στην περίπτωση που κάνετε την διακόσμηση της γκανάζ με κορνέ προαιρετικά μπορείτε να την βάλετε μέσα στην σακούλα κορνέ να την τοποθετήσετε στο ψυγείο και να την βγάλετε οταν θα την διακοσμήσετε.





2. Devils Choko CheeseCake 
 

Τι χρειαζόμαστε:

  • 400 γρ. μπισκότα digestive σοκολάτας ή απλά
  • 150 γρ. βούτυρο βιτάμ
  • 500 γρ. κουβερτούρα (γάλακτος ή υγείας)
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 500 γρ. τυρί κρέμα

Πως το κάνουμε:

  1. Σπάτε τα μπισκότα με τα δάκτυλά σας, τα βάζετε στο μπλέντερ και χτυπάτε ώστε να γίνουν τρίμματα.
  2. Λιώνετε το βούτυρο σε και το ρίχνετε στα μπισκότα. Ανακατεύετε και πιέζετε το μίγμα (που είναι στο ταψάκι) με ένα κουτάλι να γίνει ομοιόμορφό.
  3. Ψήνετε για 5' στους 180 βαθμούς. Έπειτα το τοποθετείτε στο ψυγείο.
  4. Σπάτε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη βάζετε σε πυρίμαχο μπαλάκι επάνω από νερό που βράζει (μπεν μαρι) .Μετά από περίπου 20 λεπτά που θα έχει λιώσει, βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας.
  5. Για καλύτερα αποτελέσματα βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες (πριν προσθέσετε την κρέμα).
  6. Χτυπάτε το τυρί κρέμα και έπειτα το προσθέτετε στο μείγμα της σοκολάτας που είχατε βάλει στο ψυγείο και ανακατεύετε καλά.
  7. Αδειάζετε την κρέμα με τη σοκολάτα πάνω στη βάση των μπισκότων και βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα με 1/2 ή ώσπου να πήξει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε να το φάτε χωρις πολλές τύψεις χρησιμοποιήστε τα light digestive μπισκότα (και μην προσθέσετε βουτηρο, ουτε ψήσετε), light κρέμα γάλακτος, και light τυρι philadelfia...



3. Τσιζκέικ σοκολάτας του Άκη Πετρετζίκη

Τι χρειαζόμαστε:

Βάση:
  • 1 κουτί μπισκότα digestive 400 γρ.
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. μερέντα ή νουτέλα
Κρέμα:
  • 750 γρ. τυρί κρέμα (τύπου philadelphia)
  • 450 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • αν θέλετε κάτι για διακόσμηση (εγώ έβαλα maltesers και δάκρυα άσπρης σοκολάτας) αλλά μπορείτε και τίποτα

Πως το κάνουμε:

  1. Πολτοποιώ τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα βάζω στο ταψί.
  2. Λιώνω σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτω τη μερέντα.
  3. Όταν λιώσει και αυτή προσθέτω το μείγμα στο μπισκότο και "ψιχουλιάζω" να ποτίσει παντού και κατόπιν πατάω τα γίνει μία λεία επιφάνεια. Βάζω το ταψί στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω την κρέμα.
  4. Έχω φροντίσει από πριν η κρέμα τυριού να είναι σε θερμοκρασία περιβάλοντος και την χτυπάω σκέτη να αφρατέψει, να γίνει σαν γιαούρτι. Εν τω μεταξύ λιώνω σε μπεν μαρί τη σοκολάτα γάλακτος, την προσθέτω στην κρέμα τυριού και ανακατεύω καλά.
  5. Την προσθέτω πάνω από τα μπισκότα και ξαναβάζω στο ψυγείο μέχρι να κάνω την κουβερτούρα.
  6. Λιώνω την κουβερτούρα στο ίδιο μπεν μαρί και την προσθέτω και αυτή από πάνω.
  7. Τέλος διακοσμώ εάν θέλω με ότι θέλω. Έγω διακόσμησα με maltesers και δάκρυα λευκής σοκολάτας.
  8. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ωρίτσες και έτοιμο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η κρέμα τυριού να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και καλά χτυπημένη για να μην κάνει "γρουμπαλάκια". Ειδικά την επόμενη μέρα είναι τέλειο!!


Πηγή: http://www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.