Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Πυρετώδεις διαπραγματεύσεις ΕΕ - ΔΝΤ για το κούρεμα του χρέους! - Γιούνκερ: Ελπίζουμε μέχρι την Τρίτη να τα βρούμε!


Να γεφυρώσουν το χάσμα που υπάρχει μεταξύ τους προσπαθούν οι ευρωπαίοι με το ΔΝΤ για το κούρεμα του χρέους της Ελλάδας.


Αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις στο Reuters του επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλωντ Γιουνκερ.

"Eργαζόμαστε εντατικά ώστε πετύχουμε ένα συμβιβασμό με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την Ελλάδα" δήλωσε ο Γιούνκερ, και πρόσθεσε ότι μένει να φανεί μέχρι το eurogroup της Τρίτης πόσο θα έχει επέλθει σύγκλιση των απόψεων.

Από το πρωί, γερμανοί οικονομολόγοι τάσσονται ανοικτά υπέρ ενός νέου κουρέματος των ελληνικών ομολόγων.

Μετά τον πρόεδρο της Bundesbank Γενς Βάιντμαν και τον σύμβουλο του Β. Σόιμπλε Κλέμενς Φουστ, που δεν αποκλείουν νέα απομείωση του ελληνικού χρέους, ήλθε ο ευρωπαίος επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ να υποστηρίξει ότι το «κούρεμα» είναι αναπόφευκτο.

Όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ της η σημερινή Bild, ο ευρωπαίος επίτροπος ενέργειας υποστήριξε τη θέση αυτή ενώπιον σοσιαλδημοκρατών εκπροσώπων σε κεκλεισμένων των θυρών ημερίδα που έγινε στις Βρυξέλλες. 

Λίγο αργότερα ο κ. Έτινγκερ παραδέχθηκε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την σύνταξη της εφημερίδας την εν λόγω θέση, υπογραμμίζοντας: «Στο τέλος της ημέρας δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους προς τους επίσημους δανειστές». 

Με την τοποθέτησή του, ο ευρωπαίος επίτροπος έρχεται σε αντίθεση με την διακηρυγμένη θέση του Βερολίνου που αρνείται ακόμη και να συζητήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.







Πηγή:newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.