Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟ-ΠΟ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ – ΣΕ… 200 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (ΑΝ ΔΕΝ ΕΡΘΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ…)!!





Συνεχίζει να προκαλεί και να παίζει με τη νοημοσύνη των Ελλήνων το υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ του κόντε-Δένδια. Έτσι, κάθε μήνα δίνει στη δημοσιότητα τον αριθμό των αλλοδαπών που επέστρεψαν στις πατρίδες τους μερίμνη της ΕΛΑΣ.

Και λέμε «επέστρεψαν» κι όχι «απελάθηκαν», γιατί αυτή είναι η σωστή ορολογία. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με απελάσεις, δηλαδή με αναγκαστικές απομακρύνσεις, αλλά με εθελούσιες επιστροφές (και μάλιστα αεροπορικώς», βάσει ειδικού προγράμματος «εθελούσιας επιστροφής», χρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. Ιδού η ανακοίνωση του ΠΡΟ-ΠΟ:

Ακόμη 713 αλλοδαποί επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους τον μήνα Ιούνιο.
«Στο πλαίσιο της επιχείρησης για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης (σ.σ. προσοχή, αποφεύγει ακόμα και τον όρο «παράνομη μετανάστευση», πόσο δε το «λαθρομετανάστευση»), άλλοι 713 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν (σ.σ. κι όχι «απελάθηκαν») στις χώρες καταγωγής τους, τον περασμένο μήνα Ιούνιο. 

Ειδικότερα, 292 αλλοδαποί επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής (σ.σ. κι όχι «απέλασης») για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, οι οποίες εκτελέστηκαν από το Τμήμα Απελάσεων.

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (107 άτομα), την Αλγερία (36 άτομα) και το Πακιστάν (31 άτομα), την Γεωργία (12 άτομα), το Ιράκ (9 άτομα), το Αφγανιστάν, την Ινδία (8 άτομα), την Αίγυπτο (8 άτομα) και την Κίνα (7 άτομα).

Η επιστροφή τους στις χώρες καταγωγής τους έγινε με εμπορικές πτήσεις από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». 103 υπήκοοι Αλβανίας, καθώς και οι 4 πολίτες Βουλγαρίας, επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής…».

Επίσης, στον ίδιο πάντα θριαμβευτικό τόνο, το γραφείο τύπου του Δένδια ενημερώνει το κοινό ότι «Συνολικά από τον Αύγουστο του 2012, έχουν επιστρέψει στις χώρες τους (10.831) αλλοδαποί, διαφόρων υπηκοοτήτων» ,εννοώντας πάντα μέσα στα πλαίσια του προγράμματος της «εθελούσιας επιστροφής». Εφόσον, όμως, στην Ελλάδα υπάρχουν περί τα 2 εκατομμύρια λαθρομεταναστών, αν επιστρέφουν εθελοντικά στις πατρίδες τους 11.000 το χρόνο και απελάσεις δε γίνονται, τότε για να απομακρυνθούν όλοι θα χρειαστούν γύρω στα… 200 χρόνια!!!

Υπομονή, λοιπόν. Σε 200 χρόνια θα έχουμε απαλλαγεί από τους λαθρομετανάστες. Τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα, μετά θα ρολάρει το πράμα…

(ΥΓ) 1: Αντίλογος: ναι, σε 200 χρόνια, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι δε μας έρχονται κι άλλοι λαθρομετανάστες. Έρχονται , όμως, συνεχώς…

(ΥΓ) 2: Αλήθεια, το υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ, μαζί με αυτές τις θριαμβευτικές ανακοινώσεις για το πόσοι λαθρομετανάστες επιστρέφουν κάθε μήνα στις πατρίδες τους, γιατί δε βγάνει και μια ανακοίνωση σχετικά με το πόσοι καινούργιοι μπαίνουν κάθε μήνα;

http://ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.