Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Ριζότο με κρόκο Κοζάνης και λούζα Σύρου


Υλικά συνταγής:
- 320 γραμμάρια Riso Arborio
- 1 γραμμάριο κρόκο κοζάνης
- 100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
- 60 γραμμάρια παρμεζάνα flakes
- 12 φέτες λούζα Σύρου
- 60 ml λευκό κρασί αρετσίνωτο
- 50 γραμμάρια κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 100 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος
- 1200 ml ανάλατος ζωμός από κόκκαλα κοτόπουλου
- αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής
1. Σε μια ρηχή κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον κρόκο Κοζάνης, μέχρι να μαλακώσουν.

2. Ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σβήνουμε με λευκό κρασί και ξεκινάμε με τη διαδικασία μαγειρέματος, προσθέτοντας σταδιακά το ζωμό κοτόπουλου μέχρι το ριζότο να αρχίσει να χυλώνει, περίπου στα 20 λεπτά.

3. Μόλις είναι έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.

4. Προσθέτουμε σε κάθε πιάτο από τρεις φέτες Λούζας και flakes παρμεζάνας.







Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.