Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Γνωστές ταξιδιωτικές απάτες και πώς να τις αποφύγετε

 
Έχετε ποτέ φτάσει σε ένα ξενοδοχείο για να ανακαλύψετε ότι το δωμάτιο με θέα στη θάλασσα, δεν υπάρχει στην πραγματικότητα;

Κάνατε έλεγχο στο λογαριασμό του εστιατορίου και διαπιστώσατε ότι περιλαμβάνει πιάτα, που δεν έχετε παραγγείλει; Είναι εύκολο να γίνετε παρανοϊκοί σε ένα ταξίδι και να καταλήξετε καχύποπτοι με κάθε έναν που σας εξυπηρετεί. Μερικές βασικές συμβουλές θα σας βοηθήσουν να είστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τους επιτήδειους.

Επιπλέον χρεώσεις στο λογαριασμό

Είναι εύκολο να ξεχαστείτε και να μην ελέγξετε αν ο λογαρισμός σας συμφωνεί με τα πιάτα, που έχετε καταναλώσει, μετά από ένα χορταστικό γεύμα. Ένα άλλο τέχνασμα είναι η αύξηση των τιμών του μενού σε σχεσή με αυτές του καταλόγου. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί πριν πληρώσετε το οτιδήποτε, μετρώντας τα πιάτα που παραγγείλατε, σε περίπτωση που κάτι έχει προστεθεί.

Μην μείνετε σε ένα δωμάτιο - φάντασμα

Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι ένας φανταστικός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα και να ζήσετε, όπως οι ντόπιοι. Αλλά αν δεν έχετε κάνει κράτηση μέσω ενός αξιόπιστου site, το διαμέρισμά σας μπορεί να μην υπάρχει στην πραγματικότητα. Απατεώνες συγκεντρώνουν συχνά πλαστές διαφημίσεις δωματιών σε τιμές, πολύ καλές για να είναι αληθινές, παίρνοντας τις φωτογραφίες και τις περιγραφές από νόμιμες ιστοσελίδες. Αναζήτηστε αν το διαμέρισμα είναι εγγεγραμμένο σε μια εξουσιοδοτημένη εταιρεία ενοικίασης και, εάν ναι, επικοινωνήστε μαζί τους για να διασταυρώσετε τη διαθεσιμότητα. Μπορείτε επίσης να επαληθεύσετε την εγκυρότητα των δωματιών ζητώντας ένα αντίγραφο του λογαριασμού στο όνομα του ιδιοκτήτη. Πάνω απ 'όλα, σε καμία περίπτωση μη στείλετε χρήματα σε λογαριασμό δύσκολο να εντοπιστεί.

Χρησιμοποιήστε σωστά την πιστωτική σας ή πληρώστε με μετρητά

Το πλαστικό χρήμα είναι μια εύκολη λεία για τους απατεώνες. Ποτέ μην αφήνετε ένα σερβιτόρο, καταστηματάρχη ή μέλος του προσωπικού του ξενοδοχείου να πάρει την πιστωτική σας κάρτα μακριά από το βλέμμα σας, ακόμα και κάτω από έναν πάγκο, όπου μπορούν να αντιγράψουν τα στοιχεία σας. Σε χώρους με υψηλό ρίσκο, όπως οι υπαίθριες αγορές, επιμείνετε σε πληρωμή με μετρητά.

Είναι όλα τα lockers πραγματικά ασφαλή;

Βεβαιωθείτε ότι οι θυρίδες αποσκευών, ακόμη και σε ξενώνες, είναι πραγματικά κλειδωμένες. Ορισμένες φαίνονται ασφαλείς, ενώ στην πραγματικότητα είναι ανοιχτές από το πίσω μέρος και άρα πλήρως προσβάσιμες.

Πάρτε την τιμή και τις λεπτομέρειες του δωματίου σας γραπτώς

Αναξιόπιστα ξενοδοχεία συνήθως ισχυρίζονται ότι παρακούσατε την τιμή, που σας ανέφεραν στο τηλέφωνο ή κατά την άφιξη σας ή ότι δεν έχουν σημειώσει την επιθυμία σας για δωμάτιο με θέα στη θάλασσα. Ζητήστε μια γραπτή επιβεβαίωση της τιμής και του τύπου του δωματίου πριν ή μόλις φτάσετε στον τόπο διαμονής σας, ώστε να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις. Ποτέ μην αφήσετε το διαβατήριο σας στη reception του ξενοδοχείου, με την αφορμή της καταγραφής των στοιχείων σας, για να το πάρετε αργότερα. Δείξτε λίγη υπομονή μέχρι ο υπάλληλος να σημειώσει τα απαραίτητα και πάρτε το μαζί σας.

Μην αφήνετε σε κανέναν τις αποσκευές σας

Δεν έχει σημασία πόσο κουρασμένοι νιώθετε, μην αφήνετε κανέναν να μεταφέρει τις αποσκευές σας σε ένα σταθμό τρένου ή λεωφορείου, ακόμη και αν φοράει στολή υπαλλήλου. Στην καλύτερη περίπτωση θα χρειαστεί να του δώσετε φιλοδώρημα και στην χειρότερη θα εξαφανιστούν με τις αποσκευές σας.

Επιλέξτε αξιόπιστες εταιρείες ταξί

Ανέντιμοι οδηγοί ταξί σε όλο τον κόσμο φουσκώνουν τις τιμές, δίνουν λιγότερα χρήματα για ρέστα και ακολουθούν λάθος διαδρομές. Κάντε έρευνα εκ των προτέρων για το ακριβές κόστος σε τοπικό νόμισμα της διαδρομής από το αεροδρόμιο, για παράδειγμα. Τα τουριστικά γραφεία ή ακόμα και το ξενοδοχείο σας θα είναι σε θέση να σας ενημερώσουν σχετικά. Ιδανικά να έχετε μαζί σας και έναν οδικό χάρτη για μεγαλύτερη ασφάλεια. Μην αφήνετε τους οδηγούς να φορτώσουν τις αποσκευές σας μέχρι να συμφωνήσετε σε μια τιμή, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις επιπρόσθετες χρεώσεις.

Προσοχή στο πορτοφόλι σας

Οι πορτοφολάδες έχουν καταλήξει σε απίστευτα δημιουργικές μεθόδους, προκειμένου να αποσπάσουν την προσοχή σας, όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται για να αρπάξουν το πορτοφόλι σας. Είναι θέμα δευτερολέπτων για έμπειρους επαγγελματίες, να αρπάξουν το κινητό ή τα χρήματα σας, ανοίγοντας έναν χάρτη πάνω στο τραπέζι, που πίνετε τον καφέ σας ή προσπαθώντας να σας πουλήσουν μικροπράγματα.

Είναι το εισιτήριό σας πραγματικό;

Με την τεχνολογία αιχμής στην υπηρεσία των απατεώνων, πλαστά εισιτήρια για οτιδήποτε, από το μετρό μέχρι την Disneyland μπορεί να φαίνονται εκπληκτικά ρεαλιστικά, και υπάρχει μια στρατιά από απατεώνες πρόθυμους να σας τα πουλήσουν. Αγοράστε μόνο από επίσημους προμηθευτές για να εξασφαλιστεί ότι θα σας επιτραπεί η είσοδος και δεν θα έχετε προβλήματα με την αστυνομία.







Πηγή: http://www.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.