Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Πρόσεξε τι ανεβάζεις στο internet, για να μην καταλήξεις... πορνοστάρ!


Σοκάρουν τα αποτελέσματα έρευνας για την κατάληξη των φωτογραφιών που ανεβαίνουν στο internet...



Φυσικά ο Βρετανικός οργανισμός Internet Watch Foundation (IWF), δεν ανακάλυψε την Αμερική με την έρευνα που διεξήγαγε. Ωστόσο τα αποτελέσματα της πρόσφατης μελέτης του Οργανισμού σοκάρουν και επιβεβαιώνουν τις χειρότερες φοβίες, σχετικά με την κατάληξη του φωτογραφικού υλικού που "ανεβάζουν" ανυποψίαστοι χρήστες σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης....

Θύματα των "παρασιτικών ιστοσελίδων" είναι κατά κύριο λόγο οι έφηβοι, με ανεβασμένη λίμπιντο, οι οποίοι δεν διστάζουν να ανεβάσουν φωτογραφίες σε πολύ προσωπικές στιγμές...

Οι μελετητές του IWFχρειάστηκαν μόλις 48 ώρες για να συλλέξουν τα παρακάτω σοκαριστικά στοιχεία για τα θύματα (κυρίων έφηβοι) πορνογραφικών ιστοσελίδων που λειτουργούν ως "Μεγάλος Αδελφος"...για να συλλέξουν υλικό,...το οποίο βρίσκουν σε αφθονία.

Σε αυτό το διάστημα των 48 ωρών το IWF εντόπισε 12.224 «ακατάλληλες» φωτογραφίες και βίντεο που είχαν δημοσιευτεί σε 68 sites και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης . Από αυτές οι 10.776 (ημίγυμνες ή γυμνές) φωτογραφίες και βίντεο αποκαλύφθηκε ότι είχαν υποκλαπεί. Δηλαδή το ποσοστό του προκλητικού υλικού που υποκλάπηκε και στη συνέχεια δημοσιοποιήθηκε ως "teaser" σε ροζ ιστοσελίδες εν αγνοία του χρήστη, έφτασε το 88%...!

Το IWF συνιστά προσοχή στους έφηβους και στους γονείς τους, σχετικά με το υλικό που ανεβάζουν λόγω...ανεβασμένης λίμπιντο. Το χειρότερο είναι όπως επισημαίνει ο Οργανισμός, ότι για να μην βρεθεί ο χρήστης εκτεθειμένος δεν αρκεί η "καταστολή", αλλά...είναι αναγκαία η πρόληψη.

Αφού ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος χρήστης ανέβασε προκλητική φώτογραφία ή βίντεο του, δεν μπορεί να σβήσει τα ίχνη του. Από τη στιγμή δηλαδή που το υλικό δημοσιεύεται στο ίντερνετ, τότε χάνεται...ο έλεγχος του. Με αλλά λόγια: Ότι ανεβαίνει, δεν "σβήνεται", ακόμα και όταν κατεβαίνει...




Για το θέμα τοποθετήθηκε ο ο κοινωνιολόγος Μισέλ Φιζ, συγκρίνοντας την τάση των εφήβων να ανεβάζουν προσωπικό υλικό στο διαδίκτυο με τα περίφημα 15 λεπτά δημοσιότητας του Αndy Warhol, λέγοντας:

«Βρισκόμαστε σε μια κοινωνία ανωνυμίας όπου οι νέοι έχουν την ανάγκη να δείξουν ότι υπάρχουν, διψάνε για αναγνώριση. Μία ανάγκη να είσαι κάπου ένας σταρ. Όμως αν ο Warhol είπε ότι μπορούμε όλοι να είμαστε διάσημοι για ένα τέταρτο της ώρας, με το διαδίκτυο, αυτό το τέταρτο μπορεί να διαρκέσει για όλη τη ζωή.»

1 σχόλιο:

  1. Ερώτημα που ζητά απάντηση: αφού λοιπόν οι φωτογραφίες καταλήγουν σε πορνοσελίδες ΓΙΑΤΙ οι κυβερνώντες / δικαιοσύνες / αστυνομίες κτλ δεν κλείνουν τις πορνοσελίδες οέο ;;; Χμμ.. τελικά αυτοί ζουν, εμείς κοιμόμαστε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.