Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Φιλέτο τσιπούρας με πουρέ ρεβιθιού και σάλτσα από ρακόμελο

 
Γευστικός συνδυασμός που θα σας εκπλήξει

Υλικά συνταγής:

- 1 κιλό φιλέτο τσιπούρας
- 500 γραμμάρια ρεβίθια
- 100 γραμμάρια κρεμμύδι
- 50 γραμμάρια χυμό λεμονιού
- 1 ποτήρι ρακόμελο
- 50 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 100 γραμμάρια καρότα
- 100 γραμμάρια ντομάτα
- 100 γραμμάρια πράσο
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι, πιπέρι


Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής

1. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το φιλέτο ψαριού μαζί με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, καρότο, ντομάτα, πράσο και τα φύλλα της δάφνης.

2. Συμπληρώνουμε το ζωμό ψαριού και όταν χάσει το ¼ του ζωμού το βάζουμε σε ταψί και στον φούρνο στους 180ο c για 8 λεπτά.

3. Το σβήνουμε με ρακόμελο και το αφήνουμε να γλασάρει. Βράζουμε τα ρεβίθια, τα περνάμε από το multi και προσθέτουμε ελαιόλαδο.

4. Στήνουμε στο πιάτο το πουρέ από πάνω βάζουμε το φιλέτο ψαριού και το περιχύνουμε με την σάλτσα του ρακόμελου.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.