Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΟΡΙΝΘΟΣ:ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!


Μεγάλη και πέραν του αναμενόμενου ήταν η χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας
που διοργάνωσαν οι αστυνομικοί σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών Κορίνθου και της μετάταξης μεγάλου αριθμού αυτών στο χώρο, εις βάρος της ασφάλειας των πολιτών που έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της εγκληματικότητας. Πάνω από 250 άτομα, αστυνομικοί, αυτοδιοικητικοί, φορείς και πολίτες, έδωσαν το παρόν και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα: Το Κέντρο Κράτησης  πρέπει να φύγει από την Κόρινθο, ή στη χειρότερη περίπτωση να αποσυνδεθεί η φύλαξή του από την Ελληνική αστυνομία το συντομότερο δυνατό. Όλοι σε δηλώσεις τους καταδίκασαν απερίφραστα την υπάρχουσα κατάσταση και κάλεσαν την κυβέρνηση, το υπουργείο και τους βουλευτές να πάρουν θέση και να κινηθούν αποτελεσματικά προς αυτή την κατεύθυνση…

Γ. Δέδες: Υπάρχουν πρωτοβουλίες για οριστικές λύσεις

«Οι φορείς της πόλης και του νομού συμπαρατάσσονται στα δίκαια αιτήματα των αστυνομικών έμπρακτα και ουσιαστικά και ήδη υπάρχουν πρωτοβουλίες από την πλευρά της Περιφέρειας για οριστικές λύσεις τόσο για το Κέντρο Κράτησης όσο και για τις υποδομές, ώστε να μπορεί η αστυνομία να κάνει καλύτερα τη δουλειά της»…

Α. Πνευματικός:

Να κλείσει το στρατόπεδο της ντροπής!

«Όλοι οι Δήμαρχοι είναι εδώ, στη διαμαρτυρία των αστυνομικών υπαλλήλων, σε μια πρωτοβουλία για την οποία ειλικρινά τους συγχαίρω. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε στοιχειώδης αστυνόμευση στην περιοχή. Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της και οι βουλευτές να πάρουν έμπρακτα θέση. Παράλληλα η Δικαιοσύνη πρέπει να λάβει την απόφασή της σχετικά με τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει ο Δήμος. Υπάρχουν πολλά και σοβαρά θέματα, δεν υπάρχει νομιμότητα λειτουργίας του στρατοπέδου, είναι επικίνδυνο για την κοινωνία και δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Πρέπει να κλείσει το στρατόπεδο της ντροπής που μας εκθέτει συνολικά σαν χώρα!».

Χ. Αδάμ: Το μήνυμα πέρασε, περιμένουμε πράξεις

«Τα προβλήματα είναι γνωστά και τα έχουμε επισημάνει πολλές φορές. Το μήνυμα που πέρασε σήμερα ήταν, ότι πέραν των συναδέλφων, όλη η Τοπική αυτοδιοίκηση του νομού και όχι μόνο, ήταν παρόν. Έδωσαν και οι Δήμαρχοι το μήνυμα –κι αυτό με ικανοποιεί απόλυτα- και είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν από την πολιτική και φυσική ηγεσία μας».



Οι έμποροι της Κορίνθου στηρίζουν

τη διαμαρτυρία των αστυνομικών υπαλλήλων



Σε ανακοίνωση - στήριξη της χθεσινής διαμαρτυρίας ο Εμπορικός σύλλογος Κορίνθου ανέφερε τα εξής: «ΧθεςΔευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 10:00 π.μ, το Δ.Σ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας πραγματοποίησε  συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου, με την συμμετοχή των Ενώσεων Αστυνομικών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ). Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου παραβρέθηκε στη συγκέντρωση και στέκεται  αρωγός στην προσπάθεια της Ένωσης των Αστυνομικών της Κορίνθου, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους ,που αφορούν την ενίσχυση του προσωπικού της Α.Δ Κορινθίας, την αντικατάσταση του παλαιωμένου εξοπλισμού της και την μεταφορά της σε νέες εγκαταστάσεις στο πρώην 6ο Σύνταγμα Πεζικού, διότι πλέον τίθεται σοβαρό θέμα της ασφάλειας της ζωής , των αγαθών και της περιουσίας όλων των κατοίκων της Κορίνθου.Ελπίζουμε πως με την συμβολή και των υπολοίπων φορέων της Πόλης μας,  η Κυβέρνηση θα κατανοήσει την κρισιμότητα του θέματος και θα σπεύσει στην επίλυσή του.






Πηγή:axiontv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.