Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Εθνική βόλεϋ γυναικών-Το πρώτο «ραντεβού» στο Λουτράκι



Ξεκίνησε  από την Δευτέρα (16/9) η προετοιμασία της Εθνικής βόλεϊ γυναικών ενόψει της συμμετοχής της στα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Ισραήλ.

Το πρώτο «ραντεβού» στο Λουτράκι
Συγκεντρώθηκε ξανά, μετά από ένα διάστημα που έμεινε εκτός δράσης, η Εθνική ομάδα βόλεϊ προκειμένου να ξεκινήσει την προετοιμασία της ενόψει της συμμετοχής στη Β’ φάση του προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα φιλοξενηθεί το διάστημα 2-6 Οκτωβρίου στο Ισραήλ και πιο συγκεκριμένα στο «Metrowest Sports Palace» της πόλης Ραανάνα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει κατά σειρά την Ουγγαρία (02/10), τη Λετονία (03/10), το Μαυροβούνιο (04/10), το Ισραήλ (05/10) και την Ελβετία (06/10).

Στο πρώτο αυτό «ραντεβού» οι αθλήτριες θα περάσουν από εργομετρικές εξετάσεις στο Ιατρικό Κέντρο Φιλοκτήτης και το μεσημέρι θα αναχωρήσουν για το Λουτράκι, όπου θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις.

Αναλυτικά οι κλήσεις του Γιάννη Καλμαζίδη:

Πασαδόροι: Στέλλα Χριστοδούλου (Ολυμπιακός), Αθηνά Παπαφωτίου (ΑΕΚ)

Διαγώνιες: Παναγιώτα Διώτη (Ηρακλής Κηφισιάς), Ελένη Κιόση (Terville Florance OC)

Ακραίες: Ευαγγελία Μερτέκη (Παναθηναϊκός), Εύα Χαντάβα (Βριλήσσια), Αλεξάνδρα Ψωμά (Μαρκόπουλο), Όλγα Στράντζαλη (Ηρακλής Θεσσαλονίκης), Σοφία Κοσμά (Ολυμπιακός)

Κεντρικές: Τζίνα Λαμπρούση (Ολυμπιακός), Κατερίνα Γιώτα (Ολυμπιακός), Μαρία Λαμπρινίδου (Volley 2002 Forli), Αλίκη Κωνσταντινίδου (Παναξιακός)

Λίμπερο: Μαριαλένα Αρτακιανού (Ηρακλής Θεσσαλονίκης), Ηλιάνα Ιακωβίδου (Ελπίδα Αμπελοκήπων).

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως ο στόχος της ομάδας είναι μακροπρόθεσμος, «βλέποντας» την καθιέρωση της ομάδας στις μεγάλες διοργανώσεις.

«Έχουμε μια δύσκολη αποστολή. Κάποιες από τις αντιπάλους μας έχουν αθλήτριες υψηλού επιπέδου, αλλά ακόμη είναι νωρίς γιατί δεν ξέρουμε πως θα παραταχθούν στο τουρνουά του Ισραήλ. Εμείς έχουμε μια ομάδα με μικρό μέσο όρο ηλικίας και ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε κάτι καλό για το μέλλον. Δεν μπορώ να θέσω κάποιον στόχο στην κατάταξη. Προέχει να κάνουμε την Εθνική ανταγωνιστική στην Ευρώπη και να έχουμε πάγια θέση εκεί. Το πόσο ψηλά θα φτάσουμε είναι δύσκολο να το καθορίσουμε. Ο ανταγωνισμός στην Ευρώπη είναι πάρα πολύ υψηλός στις γυναίκες, αφού υπάρχουν εθνικές ομάδες που λειτουργούν άκρως επαγγελματικά και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει και κινούμαστε κι εμείς».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.