Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΛΟΥΤΡΑΚΙ:Τα Γερμανικά Καταφύγια στο Καμπουρνάρι (ΦΩΤΟ)


Στο Λουτράκι και συγκεκριμένα στην περιοχή Καμπουρνάρι βρίσκονται 2 Γερμανικά Καταφύγια της περιόδου του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Το σύστημα των στοών στο καταφύγιο Νο1 αποτελείται απο μια είσοδο και μια έξοδο και μια μεγάλη κεντρική αίθουσα που εχει μήκος περίπου 50 μέτρα.
Τό βάθος απο την επιφάνεια της κεντρικής αυτής αίθουσας είναι περίπου στα - 15 μέτρα.
Ο κ. Κώστας Μεταξάς που μας υπέδειξε την θέση των καταφυγίων αυτών, μας ανέφερε ότι ίσως να χρησιμοποιήθηκαν και σαν αποθήκες πολεμικού υλικού.


Τον ευχαριστούμε για τις πληροφορίες και τον χρόνο που διέθεσε για να μας δείξει τα καταφύγια.
Η Είσοδος στο Καταφύγιο Νο 1
Ο κ. Κώστας Μεταξάς στην είσοδο του 1ου Καταφυγίου.
(Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού συλλόγου "Φλοίσβου" που μας υπέδειξε τα καταφύγια).
















Η μεγάλη αίθουσα μήκους 50 μέτρων 
(Μας έκανε εντύπωση η παντελής έλλειψη εστω και κάποιας στοιχειώδους ηλεκτρικής εγκατάστασης που συνήθως υπάρχει σε τέτοιου είδους καταφύγια).
































Η έξοδος του καταφυγίου



Δορυφορική Φωτογραφία της τοποθεσίας των Καταφυγίων





Εδω παρουσιάζω το δεύτερο στην σειρα Γερμανικό καταφύγιο που είναι σχεδόν όμοιο με το πρώτο όσον αφορά την εσωτερική του διαμόρφωση με μόνη διαφορά οτι η κεντρική αίθουσα έχει το μισό μήκος απο αυτήν του πρώτου καταφυγίου δηλαδή 25 μέτρα.
Κατα τα άλλα διαθέτει και αυτό μια είσοδο και μια έξοδο και βρίσκεται στο ίδιο βάθος με το πρώτο απο το οποίο απέχει σε ευθεία μόλις 40 μέτρα.
Και στα δύο καταφύγια φαίνεται να έχει γίνει παλαιότερα κάποιου είδους συντήρηση κυρίως στην πέτρινη επένδυση (τοιχοποιία), ισως απο το Ελληνικό Στρατό, μιας και κάποιες φορές, εγκαταστάσεις που είχαν αφήσει οι Γερμανοί φεύγοντας, χρησιμοποιηθήκαν ξανά.








Η κεντρική αίθουσα μήκους 25 μέτρων



































Η Εξοδος του δεύτερου καταφυγίου


Δορυφορική Φωτογραφία της τοποθεσίας των 2 Καταφυγίων



Θάνος 
Ξανθόπουλος





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.