Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ακατάλληλο κρίθηκε το νερό στις βρύσες των οικισμών στους Αγ. Θεόδωρους (video)


Βόμβα έσκασε  στους Αγίους Θεοδώρους καθώς η Ομοσπονδία Εξωραϊστικών Συλλόγων ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των αναλύσεων του παρεχόμενου ύδατος από το Γενικό Χημείο του Κράτους
και διενεργήθηκε με την λήψη δειγμάτων από την Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας πριν λίγες ημέρες.

Όπως μα ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Θ. Βαφιάς τα ευρήματα της ανάλυσης είναι ανατριχιαστικά, εκτός βέβαια της αγωγιμότητας που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά τα 10.000 μsiemens. Ενδεικτικά μας ανέφερε ότι στο παρεχόμενο νερό βρέθηκαν άκρως επικίνδυνα μικρόβια όπως αυτό του εντερόκοκκου. Επίσης πολύ ανησυχητικό είναι όπως είπε ότι γίνεται πλημμελής η καθόλου χλωρίωση.

Επιπλέον το εισαγωγικό κείμενο αναφέρει ότι το νερό αυτό δεν είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση και καλεί τους υπεύθυνους ύδρευσης να αναλάβουν άμεσα τις προβλεπόμενες ενέργειες προκειμένου πριν διοχετευθεί πόσιμο νερό να έχουν καθαριστεί δεξαμενές και σωληνώσεις.

Προσωπική μας άποψη είναι ότι όλα τα ανωτέρω αφενός χρήζουν εισαγγελικής παρέμβασης για καταλογισμό τυχόν ευθυνών καθώς κάποιοι βάζουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, αφετέρου δε δημιουργεί έντονο προβληματισμό και άμεση αναγκαιότητα ελέγχου της ποιότητας του παρεχόμενου πόσιμου ύδατος στην εντός σχεδίου πόλη, καθώς ενδέχεται να υπάρχουν αντίστοιχα ευρήματα αφού το νερό το διαχειρίζονται οι ίδιοι άνθρωποι.

Κατά τα άλλα η δημοτική αρχή και ο υπάλληλος της ΔΕΥΑΛ-Αγ. Θεοδώρων κ. Μαστραντωνάκης επιμένουν ότι πρέπει να αυξηθεί η τιμή του νερού στην πόλη.


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.