Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Οκτώ εκατομμύρια γράμματα για τον Άγιο Βασίλη



Ο αριθμός των γραμμάτων των παιδιών προς τις παραδοσιακές μορφές των Χριστουγέννων έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση.


Ο Άγιος Βασίλης, οι Τρεις Μάγοι και οι υπόλοιποι φύλακες των χριστουγεννιάτικων παραδόσεων λαμβάνουν 8 εκατομμύρια γράμματα το χρόνο, παρά το γεγονός ότι η εποχή του διαδικτύου έχει κάνει λιγότερο δημοφιλές το παραδοσιακό ταχυδρομείο, ανακοίνωσε σήμερα η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση (UPU), μια υπηρεσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών η οποία εδρεύει στη Βέρνη.



Αν και τα γράμματα συχνά έχουν απλά διεύθυνση παραλήπτη «Άγιος Βασίλης, Βόρειος Πόλος» ή προς τον «Άγιο των Χριστουγέννων», οι εργαζόμενοι στα ταχυδρομεία όλου του κόσμου, από τη Βραζιλία έως την Φινλανδία και το Λίβανο, φροντίζουν τα γράμματα να μην επιστρέφονται με την σήμανση «χωρίς παραλήπτη». Σε διάφορες χώρες, έχουν συσταθεί υπηρεσίες προκειμένου τα παιδιά να λαμβάνουν απαντήσεις στα γράμματά τους.

Ο Άγιος Βασίλης αποτελεί σήμερα μια διεθνή λαογραφική μορφή, η οποία διανέμει δώρα σε παιδιά και ενηλίκους που υπήρξαν «καλοί» κατά τη διάρκεια του χρόνου. Είναι κυρίαρχο πρόσωπο του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς και των Χριστουγέννων.

Η γνωστή παρουσία του, με κόκκινη στολή, λευκή γενειάδα, τα γυαλιά του, πάντα χαμογελαστός με το σάκο με τα δώρα, πάνω σε έλκηθρο που το σέρνουν ζωηρά ελάφια ή τάρανδοι αποτελεί σήμερα σε παγκόσμια κλίμακα τον πλέον αγαπημένο ήρωα των παιδιών τις ημέρες αυτών των εορτών ακόμη και σε χώρες μη χριστιανικές.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.