Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

ΛΟΥΤΡΑΚΙ:ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΔΗ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΟΠΤΑ (ΒΙΝΤΕΟ)




Υπό καταρρακτώδη βροχή τελέσθηκε η εορτή των Θεοφανίων.


Λόγω της έντονης βροχόπτωσης η φιλαρμονική δεν κατέστη δυνατό να ακολουθήσει την πομπή ,παρόλα αυτά έπαιξε τα εμβατήρια έξω από την εκκλησια.
Ενώ ο κόσμος αψήφησε την βροχή και ακολουθησε την πομπή έως το λιμάνι όπου οι ιερεις τέλεσαν τον καθιερωμένο αγιασμό των υδάτων.
Από την σημερινή ήμερα δεν θα μπορούσαν να λείψουν και καποια απρόοπτα αφού ο αγιασμός δεν τελέσθηκε εκεί οπού είχε τοποθετηθεί η εξέδρα, γιατι καποιοι ιδιόκτητες των σκαφών, δεν φρόντισαν να τα πάρουν, ώστε να διευκολυνθεί  η τελετή. Έτσι ο αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος αποφάσισε να μεταφέρει την τελετή στον καινουργιο λιμένα της πόλης.

Δειτε το βιντεο καθώς και δηλώσεις!

3 σχόλια:

  1. Έχω την εντύπωση οτι έτει 2014 ξαναζούμε σκηνές μεσαιωνικού τύπου, κληρικοκρατίας και δουλοπρέπειας. Θα σταματήσει επιτέλους το χειροφήλημα του ιερέα;; Που ζούμε επιτέλους;;; Νέα παιδιά προσκυνάνε ανθρώπους;;;;;; Πότε θα πάψει ο Έλληνας να είναι προσκυνημένος;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μηπως ο δημος και οι αρμοδιοι τελεταρχες δε φροντισαν για τα σκαφη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.