Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν δείτε αυτό το SMS ΜΗΝ απαντήσετε, ΜΗΝ πάρετε τηλέφωνο! [ΦΩΤΟ]


Μία νέα απάτη, η αποκαλούμενη κι ως "κομπίνα του Αγίου Βαλεντίνου", χτυπάει μέσω SMS σε ανυποψίαστους κατόχους κινητών, στοχεύοντας κυρίως στην αναζήτηση ερωτικού συντρόφου...



Το κόλπο που σκέφτηκαν οι κομπιναδόροι, όπως αποκαλύπτει άνθρωπος της ΕΛ.ΑΣ. στο planet-greece, είναι απλό. Στέλνουν ένα μήνυμα, στο τέλος του οποίου γράφουν ένα κινητό.

Εάν κάνετε το λάθος και απαντήσετε, αρχίζει το "ψηστήρι" ώστε να καλέσετε τελικά σε γραμμή του εξωτερικού (απ' όπου και ο αριθμός αποστολής του πραγματικού μηνύματος), οπότε ξεκινάει η υπερχρέωση του λογαριασμού του κινητού σας τηλεφώνου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, που κάναμε στο planet-greece, η κομπίνα έχει στηθεί μέσω Τουρκίας!

Εάν κάποιος κάνει το λάθος να καλέσει στο νούμερο του αποστολέα, οι αριθμοί αυτοί συνήθως είναι εξαιρετικά υψηλής χρέωσης και λίγα δευτερόλεπτα κλήσης αρκούν για να τον χρεώσουν από 10 έως 25 ευρώ.

Αυτό είναι το μήνυμα που κυκλοφορεί από την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε πολλά κινητά:



















Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.