Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΓΩΝΕΙ Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ALPHA BANK EUROBANK


Στη σύγκληση γενικής συνέλευσης των μετόχων, μετά την οριστικοποίηση των όρων του PSI,
θα προχωρήσει η Alpha Bank προκειμένου να οριστικοποιήσει τη στάση της σε σχέση με τη συμφωνία συγχώνευσης με την Eurobank.

Η τράπεζα σημειώνει εξάλλου στην ανακοίνωση της ότι οι επιπτώσεις του PSI εκτιμάται ότι θα είναι δυσανάλογες επί των μεγεθών των συγχωνευομένων τραπεζών, δείχνοντας την επιφυλακτικότητα με την οποία προσεγγίζεται, πλέον, το dealαπό την πλευρά της.

Νωρίτερα, και για σχεδόν 5 ώρες οι δυο πλευρές τα επιτελεία των δυο τραπεζών
«ξαναείδαν » όλη την συμφωνία από την αρχή και κυρίως το κομμάτι που αφορά
το θέμα των απωλειών των ελληνικών ομολόγων που θα υπάρξουν λόγω PSI+ και
που έχουν οι δυο όμιλοι στα χαρτοφυλάκια τους.

Σημειώνεται ότι άλλες είναι οι απώλειες και άρα οι ανάγκες κεφαλαιακής ενίσχυσης αν το πρόγραμμα επιφέρει απώλειες 50% και άλλες 70% σε όρους καθαρής παρούσας αξίας (NPV) λένε τραπεζίτες, την ώρα που η έκθεση της Eurobank στα ελληνικά ομόλογα είναι
σχεδόν δύο φορές μεγαλύτερη σε σχέση με την Alpha Bank.
 Επιπρόσθετα λέγεται ότι ξαναείδαν το ζήτημα της σχέσης ανταλλαγής των μετοχών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Alpha Bank έως ως εξής:

1) Με τη σημερινή της ανακοίνωση, η Τράπεζα ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι, επί του παρόντος, δεν δύναται να παράσχει ακριβή ένδειξη για το χρονοδιάγραμμα και την εν γένει εξέλιξη της συγχωνεύσεως αυτής μετά της Τραπέζης EFG Eurobank Ergasias, συνεπεία τρεχουσών μακροοικονομικών εξελίξεων (Private Sector Involvement – PSI) με άμεση επίπτωση επί του τραπεζικού τομέα.



2) Επισημαίνεται ότι η, από 15ης Νοεμβρίου 2011, απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως της Τραπέζης δεν είχε λάβει υπόψη, ούτε είχε συνεκτιμήσει, τις επιπτώσεις εκ του τότε δημοσιευθέντος, από 26ης Οκτωβρίου 2011, σχεδίου περί παροχής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα (PSI+), καθότι, δια ρητής δηλώσεως των Διοικητικών Συμβουλίων των συγχωνευομένων τραπεζών προς το έτερο και προς την οικεία Γενική Συνέλευση αυτών, βεβαιώθηκε αμοιβαίως η εκατέρωθεν αδυναμία προσδιορισμού των επιπτώσεων εκ του PSI+ συνεπεία της (τότε) αβεβαιότητος περί των όρων εφαρμογής του. Κατ’ ακολουθία, η υπόψη απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως της Τραπέζης εδράσθηκε επί του ανακοινωθέντος (από 21.7.2011) σχεδίου PSI, κατ’ αποκλεισμό οιωνδήποτε μεταγενεστέρων αυτού εξελίξεων.



3) Ενόψει των ανωτέρω, η Τράπεζα προτίθεται να αναμείνει την οριστικοποίηση των όρων του PSI (οι επιπτώσεις του οποίου εκτιμάται ότι θα είναι δυσανάλογες επί των μεγεθών των συγχωνευομένων τραπεζών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.