Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΚΑΜΠΙ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ! ΟΥΝΙΞ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 63-68

Πρώτος και καλύτερος πέρασε από τον όμιλο του ο Παναθηναϊκός, κάνοντας το "διπλό" με 68-63 επί της Ούνιξ στο Καζάν. Στα πλέι οφ θα αντιμετωπίσει τη Μακάμπι με πλεονέκτημα έδρας

Με όπλο την καλή του άμυνα, ο Παναθηναϊκός πέρασε νικητής από το Καζάν της Ρωσίας, νικώντας με σκορ ...
την Ούνιξ για την 6η και τελευταία αγωνιστική του Last-16 της Ευρωλίγκας.
Σε ένα ματς που ο νικητής θα πέρναγε ως πρώτος από τον όμιλο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φύγει νικητής

Ο αγώνας:

Με μία ανορθόδοξη πεντάδα ξεκίνησε το ματς ο Παναθηναϊκός ο οποίος μπήκε στο παρκέ με τους Λόγκαν, Καλάθη, Περπέρογλου, Σμιθ και Μάριτς. Ο Ομπράντοβιτς δηλαδή άφησε εκτός πεντάδας τους Διαμαντίδη, Μπατίστ και Σάτο κρατώντας χωρίς φάουλ τους παίκτες του. Μετά από διαδοχικά τρίποντα (Γουίλκινσον, Σμιθ, ΜακΚάρτι) και μερικές κακές άμυνες του Παναθηναϊκού, οι "πράσινοι" βελτιώθηκαν και γκολ φάουλ του Περπέρογλου πέρασαν μπροστά (12-13).
Η ευστοχία του Παναθηναϊκού από τα 6.75μ. (4/4 σουτ) του επέτρεψε να ολοκληρώσει το α΄δεκάλεπτο προηγούμενος με 21-22 κι ενώ ο Τζαβάι είχε κάτσει στον πάγκο. Αν υπήρχε και τρόπος να περιοριστεί ο ΜακΚάρτι που έκανε συνεχώς τάπες, σίγουρα τα πράγματα θα ήταν ακόμα καλύτερα για τους φιλοξενούμενους που είχαν κάνει και 3 λάθη στο α΄δεκ (όσα και η Ούνιξ).

Ξέφυγε με 29-40, αλλά δέχτηκε 9-0

Πάντως, η συνέχεια ήταν απείρως καλύτερη για τον Παναθηναϊκό που με τους Διαμαντίδη, Μπατίστ έκανε σαφώς καλύτερο παιχνίδι. Οι Ρώσοι έμειναν για 4.30 λεπτά άποντοι και σε αυτό το διάστημα η ομάδα του Ομπράντοβιτς βρήκε την ευκαιρία να ξεφύγει με 21-30 χάρη και στην επιθετική συμβολή του Γιασικεβίτσιους (8π. με 2/2 τριπ.). Σε εκείνο το σημείο ο Βουγιούκας βρέθηκε στον πάγκο με ελαφρύ τραυματισμό ενώ λίγο αργότερα αποχώρησε και ο Μπατίστ.
Ο Παναθηναϊκός ξέφυγε ξανά με 9 πόντους (27-36) στο 17΄ενώ η μέγιστη τιμή της διαφοράς άγγιξε τους 11 πόντους (29-40). Από εκεί κι έπειτα, οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν και οι "πράσινοι" έχοντας επηρεαστεί και από τους τραυματισμούς δέχτηκαν ένα σερί 9-0. Ο Ντόμερκαντ με 11 πόντους και 3/3 βολές στην εκπνοή του ημιχρόνου είχε κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά.

Καλή άμυνα από τον Παναθηναϊκό

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ανακτήσει τον έλεγχο του αγώνα, με όπλο και πάλι την άμυνα του. Οι "πράσινοι" ξέφυγαν με 38-44 κρατώντας την Ούνιξ για τέσσερα λεπτά χωρίς καλάθι. Στο 23' ο Διαμαντίδης πέρασε στον πάγκο και οι Λόγκαν, Καλάθης ανέλαβαν την οργάνωση του παιχνιδιού, χωρίς όμως να τα καταφέρνουν και πολύ καλά. Αποτέλεσμα ήταν ο αρχηγός να περάσει ξανά στο παρκέ και με δικές του βολές να γίνει το σκορ 46-52.
Μάλιστα, ήταν εκείνος που κέρδισε και το 5ο φάουλ του Βερεμεένκο ο οποίος είχε δώσει επιθετικές ανάσες στους γηπεδούχους μειώνοντας στο καλάθι (46-48). Τα επιθετικά ριμπάουντ που πήραν οι "πράσινοι" τους έδωσαν την ευκαιρία να πάνε σε περισσότερες επιθέσεις κι έτσι ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο με σκορ 52-48.

Ντέρμπι με τα όλα του

Με τρίποντο του Καϊμακόγλου στο 31' ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ξεφύγει με 50-55, όμως ήταν άμεση η απάντηση του Ντόμερκαντ ήταν άμεση από τα 6.75μ. Πάντως, με τον Γιασικεβίτσιους να κάνει πολύ καλή δουλειά σε άμυνα κι επίθεση, οι "πράσινοι" βρέθηκαν δύο φορές στο +6 (53-59, 55-61) μετά από καρφώματα του Άλεξ Μάριτς που έδωσε σημαντικές ανάσες.
Στο 35' ο Τσαρτσαρής με 2/2 βολές ξέφυγε και με 8 πόντους (55-63) κι απέμενε να διατηρήσει τα κεκτημένα για να πάρει το "διπλό". Ο Λόγκαν έκανε κάποια άστοχα σουτ συν ένα λάθος και στο 36' βρέθηκε στον πάγκο για να περάσει ο Σάρας και πάλι στο παρκέ. Ένα καλάθι και φάουλ του Γκριρ μείωσε σε 61-63 στο 37'

Στο 1.15'' πριν το τέλος του αγώνα με τρίποντο του Καϊμακόγλου, ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 61-66 και ο Πασούτιν κάλεσε άμεσα τάιμ άουτ. Στα 30'' πριν το τέλος ο Γουίλκινσον έκανε ένα κακό σουτ για τρεις.
Τα δεκάλεπτα: 21-22, 38-40, 48-52
,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.