Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: ΣΩΣΤΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ!

Κάθεστε αμέριμνοι και χαλαροί στις καφετέριες της παραλίας του Λουτρακίου και εκεί που απολαμβάνετε τον καφέ σας, ξαφνικά...
...εμφανίζεται ένα βρώμικο και ατημέλητο παιδάκι το οποίο πουλάει, π.χ. χαρτομάντηλα και πολύ επίμονα σας ζητάει να αγοράσετε ένα πακέτο.
Η πρώτη σας αντίδραση είναι να του πείτε πολύ ευγενικά ότι δεν έχετε χρήματα και να του ζητήσετε και πάλι ευγενικά να φύγει. 
Μην ντρέπεστε να το παραδεχτείτε,όλοι μας το έχουμε κάνει!!!

Πόσοι από εμάς έχουμε αναρωτηθεί όμως, γιατί ένα παιδί αντί να παίζει με άλλα παιδιά της ηλικίας του, "εργάζεται" και μάλιστα υπό αυτές τις συνθήκες? Νομίζετε ότι του αρέσει? Ότι το επέλεξε? 

Σε πρόσφατη συνομιλία μου με ένα τέτοιο παιδάκι του Λουτρακίου, διαπίστωσα τα εξής: τα παιδιά τα ξυπνούν πολύ νωρίς,χαράματα, οι υποτιθέμενοι γονείς τους, τους δίνουν π.χ. τα χαρτομάντηλα και τα αναγκάζουν να επιστρέψουν με ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, εάν δεν τα καταφέρουν τα περιμένει πολύ ξύλο,μα πολύ ξύλο,η κακοποίηση σε όλο της το μεγαλείο! Εξού και η επιμονή τους να αγοράσουμε κάτι..
Η πλειοψηφία τους κοιμάται έξω στο δρόμο ή στην παραλία, δεν έχει παπούτσια,ούτε παιχνίδια και όταν οι εισπράξεις δεν πάνε καλά , φαγητό προμηθεύονται απ'τους κάδους απορριμάτων.
Αν είχατε τη δυνατότητα να ακούσετε τα ανωτέρω λόγια από το στόμα του παιδιού,  πραγματικά θα μένατε άναυδοι με τον κυνισμό και την απανθρωπιά των "ανθρώπων" που το έφεραν στον κόσμο και που κακώς αποκαλούνται "γονείς"...οι "γονείς" του...

Το ερώτημα που τίθεται, είναι τι κάνουμε εμείς για όλη αυτή την κατάσταση;
Κάποιοι ίσως πουν, "εδώ δεν έχουμε να φάμε.." Εμείς όμως δεν είμαστε στο δρόμο..
Και ξέρετε, δεν χρειάζονται χρήματα για να σώσει κανείς  ένα παιδάκι από το δρόμο και την κακοποίηση. Χρειάζεται μόνο λίγο ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο, λίγη ανθρωπιά! 

Την επόμενη φορά που θα δείτε ένα τέτοιο παιδάκι κάντε μια καταγγελία, έστω και ανώνυμη, στην αστυνομία ή στο 1056, σώστε ένα παιδί, μην αδιαφορείτε!!!


Για το Κατερινάκι μου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.