Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ!

 Εγκατάσταση Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών στη Δράμα!!
Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον ημερήσιο γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο ότι η Κυβέρνηση σχεδιάζει να δημιουργήσει και να εγκαταστήσει ένα  Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών σε στρατόπεδο που βρίσκεται κοντά στον Οικισμό ΄΄Το Πανόραμα¨.
  ΄Το Πανόραμα¨ είναι ένας νεόδμητος Οικισμός, κατοικείται από 1.000 και πλέον κατοίκους και οι κάτοικοι διαμαρτύρονται εντονότατα για την απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να εγκαταστήσει ένα Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών σε ένα στρατόπεδο το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, ακριβώς απέναντι από τον Οικισμό ΄Το Πανόραμα¨.

Οι κίνδυνοι και τα προβλήματα που δημιουργούνται από την πιθανή εγκατάσταση του Κέντρου αυτού είναι πάρα πολλά, όπως :

  · Θα αυξηθούν οι ασθένειες, όπως η φυματίωση, ο τύφος, η ελονοσία κ.λ.π. Ιδιαίτερα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επιστήμονες από το ΑΠΘ και ΔΠΘ για τα κρούσματα της πολυανθεκτικής φυματίωσης που φέρνουν στην Ελλάδα παράνομοι μετανάστες από το Σουδάν και το Πακιστάν, χώρες όπου ευδοκιμεί η νόσος.

  · Θα αυξηθούν ραγδαία στην περιοχή οι διαρρήξεις σπιτιών, καταστημάτων, αυτοκινήτων κ.λ.π.

  · Θα αυξηθεί η εγκληματικότητα στην περιοχή.

  · Οι κάτοικοι της περιοχής θα αισθάνονται ανασφαλείς κατά ποσοστό 95%, γιατί θα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το Κέντρο Υποδοχής των Μεταναστών, ακριβώς απέναντι από τον  Δημόσιο Δρόμο Δράμας – Ταξιαρχών.

  · Θα γίνεται διακίνηση και δημόσια χρήση των ναρκωτικών.

  · Θα σημειώνονται πολλές φορές συγκρούσεις μεταξύ των αλλοδαπών.

  · Η περιοχή θα εμφανίζει προοδευτικά μειωμένη κίνηση λόγω φόβου και ιδιαίτερα τη νύχτα.

  · Η περιοχή του Οικισμού σιγά – σιγά και με το χρόνο θα μετατραπεί  σε γκέτο, όπως συνέβη και σε πολλές περιοχές των Αθηνών και θα εγκαταλειφθεί.

  · Η τοπική κοινωνία δεν είναι ούτε ενημερωμένη, προετοιμασμένη και ούτε ζητήθηκε η συγκατάθεσή της για την κατασκευή του Κέντρου Συγκέντρωσης των Μεταναστών.

  · Η τοπική κοινωνία του ¨Πανοράματος΄΄ είναι κατηγορηματικά αντίθετη στη δημιουργία τέτοιου Κέντρου Μεταναστών δίπλα στον οικισμό τους.

Ύστερα από όλα τα παραπάνω, θεωρούμε ότι, η αντιμετώπιση του όλου  θέματος από του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι πρόχειρη, βεβιασμένη  και αποσπασματική. Η δε μονομερής απόφαση του Υπουργού για την χωροθέτηση των Κέντρων Συγκέντρωσης των Μεταναστών είναι αυθαίρετη, αντιδεοντολογική και αντιδημοκρατική ( Αποφασίζομεν και Διατάζομεν ).

Το στρατόπεδο στο «Πανόραμα» είναι τελείως ακατάλληλο, αφού λείπουν και τα κτίσματα και οι λοιπές υποδομές. Το σε στρατόπεδο «Ανδρικάκη» σχεδιάζεται να διατεθεί από το Δήμο για άλλες χρήσεις π.χ. επιχειρήσεις, χώρους πρασίνου κ.λ.π.

Τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από μια πιθανή εγκατάσταση ενός τέτοιου Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών δίπλα στον Οικισμό ΄΄Το Πανόραμα΄΄ είναι τόσα πολλά και σοβαρά, που δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να αντισταθμιστούν από την δημιουργία κάποιων θέσεων απασχόλησης στην περιοχή.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Α – Μ – Θ, τόσο παλιότερα όσο και πρόσφατα, έχει εκφραστεί ομόφωνα κατά της δημιουργίας Στρατοπέδων ή Κέντρων Υποδοχής Μεταναστών και στους πέντε Νομούς της Περιφέρειας. Το ίδιο ισχύει και για το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας.

Τέλος όλοι οι κάτοικοι του Οικισμού ΄΄Το Πανόραμα¨ ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους Φορείς του Ν. Δράμας και διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για τη δημιουργία ενός τέτοιου Στρατοπέδου Συγκέντρωσης Μεταναστών στην περιοχή μας και δηλώνουμε ότι θα αντιδράσουμε με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτουμε. Δεν είμαστε ρατσιστές, ξενοφοβικοί και προκαταλημένοι,  αντιλαμβανόμαστε τη δεινή και τραγική κατάσταση που βιώνουν οι μετανάστες και σεβόμαστε πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματά τους. Δεν είμαστε όμως διατεθειμένοι σε κάθε περίπτωση την έλλειψη Μεταναστευτικής Πολιτικής της Κυβέρνησης να την πληρώσουμε εμείς οι κάτοικοι του Οικισμού ΄΄Το Πανόραμα΄΄.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Οικισμού ΄΄Το Πανόραμα¨

Ο Πρόεδρος

Παύλος Χασάπης

Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτρης Κισσούδης

perifereiaNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.