Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

“Με πόσους έχει πάει": Η εμμονή των αντρών με τους πρώην




Ο αριθμός πριν από σένα...
Γνωρίζεις μια τύπισσα, την ρίχνεις στο κρεβάτι και εκεί σε εντυπωσιάζει. Και αυτόματα αναρωτιέσαι: Πόσους είχε πριν από σένα; Τι συμβαίνει και οι άντρες τρώνε κόλλημα με τον αριθμό;
Γιατί οι άντρες παθαίνουν εμμονή με τους προηγούμενους γκόμενους της κάθε γυναίκας;
Μα επειδή ο αριθμός των πρώην είναι ένα συναρπαστικό στοιχείο. Τελευταία το περιοδικό Marie Claire δημοσίευσε ένα κείμενο με τίτλο «Ποιος είναι ο αριθμός σου;», όπου 5 γυναίκες ξετύλιξαν τις ιστορίες τους. Ενώ το αυστραλιανό Cosmopolitan δημοσίευσε έρευνα παρόμοιου περιεχομένου, με το 59% των αναγωνστών να πιστεύει ότι το να γνωρίζει τον αριθμό είναι πολύ σημαντικό και το 33% να ψεύδεται, ομολογώντας μικρότερο αριθμό σεξουαλικών συντρόφων από αυτόν που πραγματικά είχε.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο αριθμός συντρόφων αναφέρεται στο ολοκληρωμένο σεξ. Το στοματικό σεξ από μόνο του δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στη λίστα. Με λίγα λόγια, δηλαδή, ο σεξουαλικός σύντροφος που «μετράει» είναι εκείνος με τον οποίο κανεις κανονικό σεξ.
Είναι λογικό να είσαι περίεργος για την κοπέλα σου;
Σύμφωνα με το Kinsey Institute ο μέσος αριθμός συντρόφων για άντρες ηλικίας 30-44 είναι περίπου 7 ενώ για της γυναίκες της ίδιας ηλικιακής ομάδας είναι 4.
Ο αριθμός όμως ερμηνεύεται διαφορετικά από άντρες και γυναίκες. Ο άντρας που έχει περισσότερες σεξουαλικές συντρόφους από τους φίλους του θα προκαλέσει το θαυμασμό τους, ενώ η γυναίκα θα χαρακτηριστεί άνετα ως «τσούλα».
Κάτσε βρε.. μετράω
Είναι συνηθισμένο για κάποιον να ανησυχεί για το παρελθόν της συντρόφου του;
Για πολλούς όλο αυτό ειναι ένας διαγωνισμός, στον οποίο εκείνοι που θα πάνε στο κρεβάτι με κάποια γυναίκα πλούσια σε εμπειρίες θα πάρουν λιγότερους πόντους σε αντίθεση με εκείνους που πάνε με μια δύσκολη. Γι αυτό εξάλλου πολλοί άντρες παθιάζονται στην ιδέα να το κάνουν με παρθένα.
Και ναι αυτός είναι ένας λόγος που οι άντρες νιώθουν περίεργα προς τις γυναίκες με μεγάλη σεξουαλική εμπειρία. Κι αυτό φυσικά έχει σαν αποτέλεσμα οι γυναίκες να λένε ψέμματα για τον αριθμό τους.
Εκατό; Βγάλε έναν...
Μερικές γυναίκες αποκαλύπτουν τον πραγματικό τους αριθμό μόνο και μόνο για να προκαλέσουν αντιδράσεις. Άλλες πάλι το κάνουν γιατί τους αρέσει ο τρόπος που οι άντρες προσπαθούν να ψυχαναλύσουν την αποκάλυψη ρωτώντας π.χ. αν ο λόγος που κοιμήθηκε με τόσους πολλούς είναι επειδή ο πατέρας της την εγκατέλειψε όταν ήταν παιδί.
Και σ’ αυτό έρχεται η αντρική απάντηση. «Δεν ρωτάω για να συναγωνιστώ τους πρώην. Δεν είναι σημαντικό να γνωρίζω για τους πρώην από τη στιγμή που κάποια την βλέπω σοβαρά»;
Αρκετά λογικό. Αλλά γιατί να είναι τόσο σημαντικός ένας αριθμός; Σημαντικό είναι ξέρεις αν έχει ξαναερωτευτεί ή πόσο το παρελθόν της έχει αντίκτυπο στον τρόπο που βλέπει τους άντρες. Όμως τι σημασία έχει αν πήγε με 4 ή 14;

socialmagazinE




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.