Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

«Δώστε χρόνο στην Ελλάδα, αλλιώς θα διαλυθεί η Ευρωζώνη»





Η πολιτική της λιτότητας απέτυχε, η Αθήνα χρειάζεται χρόνο κι αν δεν της δοθεί θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου στην Ευρώπη. Αυτό διακηρύττουν πενήντα γνωστοί Ευρωπαίοι, δημοσιεύοντας στο Διαδίκτυο την έκκλησή τους.

Ανάμεσα σε όσους υπογράφουν το κείμενο συμπεριλαμβάνονται, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουλιάνο Αμάτο, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Χανς Αϊχελ, καθώς και ο Γερμανός οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ.

«Αναγκαία μια χρυσή τομή- βρείτε την»

Οι «50» αποκρούουν με κατηγορηματικότητα την άποψη ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να απορροφήσει με σχετική ευκολία τους κραδασμούς, τους οποίους θα προκαλούσε τυχόν έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

«Εμείς, αντιθέτως, πιστεύουμε ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα συνεπαγόταν πολιτικό και οικονομικό όλεθρο» τονίζουν οι «50», προσθέτοντας ότι οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί διάσωσης δεν μπορούν να εγγυηθούν σωτηρία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Γράφουν, επίσης:

«Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να προκαλέσει την διάλυση όλης της Ευρωζώνης, με συνέπεια τη βαθιά ύφεση και μια νέα παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση»

Οι «50» παρατηρούν ότι «η πολιτική λιτότητας ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία» και ζητούν από τους ηγέτες της ΕΕ να βρουν «μια συμβιβαστική λύση που θα εγγυάται το δημοσιονομικό νοικοκύρεμα, αλλά θα προφέρει και περισσότερο χρόνο στην Αθήνα για να αποπληρώσει τα χρέη της».

Φωτογραφία: Eurokinissi






Πηγή:iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.