Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Η πρώτη επέτειος των "Αγανακτισμένων"!!


Ένα χρόνο μετά τη γέννηση των "Αγανακτισμένων" και χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους για την πρώτη επέτειο του κινήματος.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Μαδρίτη για να πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι την πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ, ένα χρόνο μετά τη γέννηση του κινήματος των "Αγανακτισμένων" που γιορτάζει την πρώτη του επέτειο.

Με τα συνθήματα "Βγείτε στο δρόμο", "Δεν είμαστε προϊόντα στα χέρια των πολιτικών και των τραπεζιτών" διαδηλωτές από διαφορετικές περιοχές της Μαδρίτη κατευθύνθηκαν προς την Πουέρτα ντελ Σολ, όπου στις 15 Μαΐου 2011 γεννήθηκε το κίνημα των "Αγανακτισμένων".

Οι διαδηλωτές σκοπεύουν να διατηρήσουν επί τέσσερις ημέρες μια "μόνιμη συνέλευση", αγνοώντας την επίσημη απαγόρευση, σύμφωνα με την οποία οι διαδηλώσεις πρέπει να ολοκληρώνονται καθημερινά στις 22:00.

Εκατοντάδες "αγανακτισμένοι", μέλη του κινήματος "Καταλάβατε το Λονδίνο" συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα στα σκαλιά του Καθεδρικού του Αγίου Παύλου, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας δράσης του κινήματος.

"Κάτω ο καπιταλισμός" και "Ο λαός πάνω από τα κέρδη" ήταν μερικά από τα συνθήματα που έγραφαν στα πανώ τους οι "αγανακτισμένοι" διαδηλωτές.

Στην ιστοσελίδα του κινήματος στο Facebook περίπου χίλια άτομα εξέφρασαν την πρόθεση να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις. Οι οργανωτές ζήτησαν από τους διαδηλωτές να έχουν μαζί τους αντίσκηνα, τα σύμβολα των καταλήψεων των "Αγανακτισμένων".

Πηγή:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.