Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Η «Πολιτικοί» δεν κοιμάται ποτέ by Manos


[...] Αυτό το <<<άγνωστο>>>, θα το πιάσουν αύριο οι δημοσιογράφοι από δω, θα το πιάσουν από κει και θα το κάνουν "Το Θέμα". Θα παραλείψουν για μια ακόμη φορά ότι οι συζητήσεις - που σύμφωνα με τους πρωταγωνιστές τους μένουν μόνο στις συζητήσεις - γίνονται το βράδυ δημιουργώντας φανταστικές εικόνες στα νυχτερινά όνειρα - εφιάλτες των ανθρώπων. [...]

      Θα σε προλάβω.. όχι δεν έχω κανένα βίτσιο και ΔΕΝ έμεινα ξάγρυπνος για να δω τις δηλώσεις κανενός. Ένα πρόβλημα υγείας - παρότι μου δημιουργεί στιγμές άγχους αποσπώντας με από την παρέα του Μορφέα - είναι συχνά «οδηγός» σκέψης και προβληματισμού.
Ναι, ξυπνώ συχνά τα βράδια. Σημάδι είναι. Ξεκινώ. *

Σηκώθηκα να τσιμπίσω κάτι μικρό - τελικά έφαγα όλο το ψυγείο. Άνοιξα και την τηλεόραση, μιας και είναι «καλή παρέα» σε στιγμές ψυχολογικού γουρουνιάσματος. Η ΝΕΤ παίζει τις δηλώσεις του Φρανσουά Ολάντ. Λέω δεν βαριέσαι, ας δω τι βλακείες λένε πάλι... "Να πείτε στους Έλληνες ότι μπορούν να μου έχουν εμπιστοσύνη...θα κάνω ότι μπορώ για να επιλέξουν την παραμονή τους στην Ευρωζώνη." Βλακείες, καταλήγω μετά από λίγα λεπτά.

Στη συνέχεια παίζονται οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού μας, ενός ανθρώπου που αν και δεν τον γνωρίζω προσωπικά, μου είναι πολύ συμπαθής. Ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνησή του, είναι υπηρεσιακή κυβέρνηση ειδικού σκοπού - δηλαδή να φέρει την Ελλάδα σε εκλογές. Παρότι χαμένος και αγουροξυπνημένος, μια από τις φωνούλες μου ρωτάει από μέσα μου «Τότε τι κάνεις εσύ εκεί στις Βρυξέλλες;». Σαν να με άκουσε. Στο επόμενο δευτερόλεπτο και ενώ δεν έχει υπάρξει ερώτηση προσθέτει «Υπάρχει όμως ένα Ευρωπαϊκό Θέμα και για αυτό βρίσκομαι εδώ να το κοιτάξουμε..»

Το Ευρωπαϊκό Θέμα δεν έχω καταλάβει ακόμα ποιο είναι. Μέχρι «χθες» ήξερα ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να μπει στον κλίβανο με τις ευλογίες της Ε.Ε... Ξαφνικά «εν μια νυκτί» το θέμα γίνεται Ευρωπαϊκό (παρότι δεν αντιλέγω καθόλου πως όντως είναι) και ο υπηρεσιακός μας Πρωθυπουργός, που ασχολείται με την ασφαλή μετάβαση στις εκλογές και μόνο αυτό, καλείται να συζητήσει και όχι να αποφασίσει (!!!) για ένα <<<άγνωστο>>> Ευρωπαϊκό Θέμα.

Αυτό το <<<άγνωστο>>>, θα το πιάσουν αύριο οι δημοσιογράφοι από δω, θα το πιάσουν από κει και θα το κάνουν Το Θέμα. Θα παραλείψουν για μια ακόμη φορά ότι οι συζητήσεις - που σύμφωνα με τους πρωταγωνιστές τους μένουν μόνο στις συζητήσεις - γίνονται το βράδυ δημιουργώντας φανταστικές εικόνες στα νυχτερινά όνειρα - εφιάλτες των ανθρώπων.

      Προσωπικά, αν θέλω να συζητήσω για κάτι με τους φίλους μου, τους παίρνω τηλέφωνο το πρωί - όχι το βράδυ που είμαι κουρασμένος (ναι, ο υπηρεσιακός μας Πρωθυπουργός το είπε και αυτό) - και δεν κατσικώνομαι επ’ουδενί στο σπίτι τους - ειδικά αν δεν με πιέζει το βάρος μιας απόφασης που δεν δύναμαι να πάρω.

Σκοτάδι είναι αυτό που βλέπεις όταν δεν βλέπεις. *
Οι άνθρωποι της νύχτας με φοβίζουν.
Ίδωμεν.. *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.