Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Mozilla: απενεργοποιήστε άμεσα τη Java




Κενά ασφαλείας στη Java, δίνουν τη δυνατότητα στους hackers να παρακάμψουν τα επίπεδα ασφαλείας
, τα οποία κρατούν το browser plug-in ανεξάρτητο από το λειτουργικό και να αποκτήσουν τον έλεγχο του υπολογιστή.

Τα σοβαρά αυτά προβλήματα είναι γνωστά στην Oracle εδώ και 4 μήνες, αλλά δεν τα έχει διορθώσει, με αποτέλεσμα να βρίσκονται εκτεθειμένοι εκατομμύρια χρήστες Windows σε όλο τον κόσμο, αφού ο κίνδυνος είναι υπαρκτός για όλους τους browsers που έχουν εγκατεστημένο το Java plug-in, ενώ όπως σημειώνουν οι ειδικοί, με μια μικρή παραλλαγή, τα malware θα μπορούσαν να μολύνουν και Mac OS X.

Το επόμενο Java update είνα προγραμματισμένο για τα μέσα Οκτωβρίου και δεν είναι γνωστό εάν, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, η Oracle θα προχωρήσει σε κάποια νέα διορθωμένη έκδοση γρηγορότερα.

Η Mozilla ευαισθητοποιήθηκε και προτρέπει όλους τους χρήστες του Firefox να απενεργοποιήσουν το Java plug-in, ενώ εικάζεται πως θα διαθέσει μία ειδική ενημέρωση του Firefox που θα απενεργοποιεί τη Java εξορισμού .

Εν τω μεταξύ, οδηγίες για την απενεργοποίηση στον Firefox, μπορείτε να δείτε εδώ.


Πηγή:e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.