Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ιndependent: Φασίστες περιπολούν στην Αθήνα και δολοφονούν μετανάστες






Στην Χρυσή Αυγή επιτίθεται με άρθρο του
ο δημοσιογράφος της Independent Laurie Penny. Με τίτλο «Δεν αποτελούν ρητορική οι παραλληλισμοί με την εμφάνιση του ναζισμού» ο δημοσιογράφος αναφέρεται  στις επιθέσεις των μελών της Χρυσής Αυγής σε μετανάστες.
«Πραγματικοί φασίστες, με μαύρα πουκάμισα, περιπολούν την Αθήνα κρατώντας σβάστικες και αναμμένες δάδες, δολοφονώντας εθνικές μειονότητες, τη στιγμή που οι διεθνείς κυβερνήσεις μοιάζουν τρομακτικά χαλαρές, αρκεί ο ελληνικός λαός να αποπληρώνει τα χρέη της», αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα.
Παράλληλα επισημαίνεται ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής, επιτίθενται και κατά ομοφυλόφιλων αλλά και ανθρώπων με ειδικές ανάγκες. Αναφέρεται, μάλιστα, ότι πρόσφατα κυκλοφόρησαν σε κλαμπ της Αθήνας φυλλάδια που προειδοποιούν τους ομοφυλόφιλους ότι μετά τους μετανάστες έρχεται η σειρά τους.
«Και παρόλα αυτά στην Ευρώπη συνεχίζουν να τους αντιμετωπίζουν ως ένα απλό σύμπτωμα της ελληνικής οικονομικής κρίσης», συνεχίζει το δημοσίευμα.
Ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι παλιά επιτίθεντο το βράδυ για να μην γίνουν αντιληπτοί. Τώρα όμως πλέον δεν φοβούνται και επιτίθενται και με το φως της ημέρας. «Αδιαφορούν για τις συνέπειες.»
«Τις τελευταίες βδομάδες ο αριθμός και η σοβαρότητα των επιθέσεων έχει αυξηθεί- Στις 12 Αυγούστου ένας 19χρονος Ιρακινός που αναζητούσε άσυλο στην Ελλάδα, μαχαιρώθηκε θανάσιμα από μια συμμορία μοτοσικλετιστών μόλις λίγα στενά από το ελληνικό κοινοβούλιο, και αν οι μετανάστες αναφέρουν τις επιθέσεις στην αστυνομία κινδυνεύουν να συλληφθούν» εξηγεί.
«Αυτή τη φορά, η Ευρώπη πρέπει να θυμηθεί ότι το κόστος της περίθαλψης του ρατσισμού είναι πιο σκληρό και πιο δαπανηρό από οποιοδήποτε εθνικό χρέος»καταλήγει το δημοσίευμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.