Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Μία τεράστια επένδυση για την Κόρινθο; Δείτε τα σχέδια από το νέο Mall στο χώρο της σωληνουργίας.




Σε μία εποχή που δεν υπάρχει ευρώ στην αγορά της Κορίνθου έρχεται ένας απο τους μεγαλύτερους οικονομικούς ομίλους της χώρας η ΒΙΟΧΑΛΚΟ του ομίλου Στασινόπουλου και λέει:
-ΠΡΩΤΟΝ: Ενω εχω μία άδεια για ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ την οποία καταργώ εις όφελος της περιοχής.
Μην ξεχνάμε ότι ο όμιλος αγόρασε την ΦΟΥΛΚΟΡ και θα μπορούσε να μεταφέρει στην παλιά σωληνουργεία ένα κομμάτι δραστηριότητας που θα τίναζε την περιοχή στον αέρα. Αλλα δεν το κάνει.
-ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Γκρεμίζω όλα τα παλιά κτίρια που είναι αντιαισθητικά και βάρβαρα
-ΤΡΙΤΟΝ: Ελαχιστοποιώ τα κτίρια και διαμορφώνω ατελείωτους χώρους πρασίνου
-ΤΕΤΑΡΤΟ: Διαμορφώνω όλο το θαλάσσιο μέτωπο που σήμερα είναι κρανίου τόπος και το αποδίδω στην ψυχαγωγία>Σε μία περιοχή υποβαθμισμένη. Με εργοστάσια, έλη και συνεργεία..
-ΠΕΜΠΤΟΝ: Φτιάχνω ένα χαμηλού ύψους εμπορικό κέντρο με κύριο άξονα τα μαγαζιά ψυχαγωγίας, το οποίο θα λειτουργήσει με Κορίνθιους εμπόρους.
Σήμερα σας παρουσιάζουμε τα σχέδια της εταιρείας όπως αυτά έχουν κατατεθεί στην μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα.
ΣΧΕΔΙΟ 1:
Ετσι θα διαμορφωθεί ο χώρος των 47 στρεμμάτων. Κυριαρχεί το πράσινο και η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.
ΣΧΕΔΙΟ 2:
Δείτε προσεχτικά τα νούμερα αφου μεγενθύνεται την εικόνα.

Που στοχεύει η επένδυση αυτή;
Κατ’ αρχήν είναι η μεγαλύτερη που έχει υποβληθεί μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο.
Θα κινήσει την νεκρή αγορά της οικοδομής μέχρι να ολοκληρωθεί και θα απασχολήσει εκατοντάδες τεχίτες όλων των κατηγοριών.
Οταν ολοκληρωθεί θα απασχολήσει πάλι εκατοντάδες Κορίνθιους εργαζόμενους
ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΕΙ
Στην μεγάλη αγορά της Πάτρας και της Βόρειας Πελοποννήσου που σήμερα πάει αποκλειστικά στην Αθήνα.
Οι όποιοι κίνδυνοι για την αγορά της Κορίνθου είναι πολύ μικροί και το κέντρο θέλει να προσελκύσει κοντά του τους τοπικούς εμπόρους

Εχει καμία καλύτερη πρόταση ο δήμος ή ο κ.Αγγελάκας;
Ο δήμος Κορινθίων θέλει την περιοχή αυτή τουριστική. Αυτό βεβαίως είναι άκρως θεωρητικό διότι πρέπει να πείσει τον Ομιλο Στασινόπουλο να φτιάξει ξενοδοχείο, αυτό όμως δεν θα γίνει ποτέ.
Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να ξαναγίνει βαριά βιομηχανία αφού κανένα ΓΠΣ του δήμου δεν μπορεί να του αφαιρέσει μία άδεια 50 χρόνων..
Ο χώρος ή θα μείνει ερείπια που θα σκουριάζουν ή αναβαθμιστεί σε ένα κέντρο αγοράς και ψυχαγωγίας διαμορφώνοντας τις συνθήκες στο μέλλον να ακολουθήσουν και οι άλλοι ιδιοκτήτες στο μέλλον παρόμοιο δρόμο τουρισμού και αναψυχής.
Αν ο δήμος κάτω απο την πίεση του λαϊκισμού   ή όπως φημολογείται ο γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης προσπαθήσουν να σταματήσουν την επένδυση θα πρέπει να έχουν κάτι ισοδύναμο στο μυαλό τους..
Ηδη πιέζουν ηθικά τον Αλέκο Πνευματικό….Ο δήμος δεν μπορεί να υπαγορεύσει στον ιδιώτη τι θα κάνει νόμιμα το οικόπεδο του..!
Τα ίδια επιχειρήματα που ακούγονται σήμερα ακούσθηκαν αλλά τα διέλυσε η ίδια η ζωή για το καζίνο που θα κατέστρεφε το Λουτράκι,το Jumbo,τον Βασιλόπουλο κλπ..Οι μόνιμες Κασσάνδρες διαψεύστηκαν…
Αλήθεια ο κ.Αγγελάκας για ποιόν λόγο θέλει να σταματήσει μία επένδυση πνοής σε μία πόλη που αποβιομηχανοποιήθηκε πλήρως με χιλιάδες ανέργους. Με κλειστά μαγαζιά που έκλεισαν απο την κρίση και όχι απο την επένδυση και απελπισμένο κόσμο;
Εχει κάποιον προσωπικό ή άλλο λόγο ο κ.Αγγελάκας;
Ακούγονται διάφορα.

ΤΕΛΟΣ: Για όλα τα παραπάνω δεκτός κάθε αντίλογος με επιχειρήματα






Πηγή: diogenis-press.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.