Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΚΟΡΙΝΘΙΑ:Στήριγμα στους μαθητές που υποσιτίζονται από την Μητρόπολη


 Δυστυχώς δεν εκλείπουν και από την Κορινθία τα περιστατικά με μαθητές που υποσιτίζονται και έχουν αισθανθεί ζαλάδες στην διάρκεια της παραμονής τους στο σχολείο τους.
Το πρόβλημα υπαρκτό και όχι μόνο αυτή τη χρονιά, πράγμα που αποδεικνύεται από την εντατικοποίηση των κοινωνικών δομών στήριξης κυρίως από πλευράς δήμων αλλά και περεταίρω ανάπτυξης των δράσεων της Εκκλησίας.
Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία έχει εδώ και ένα χρόνο λάβει η Ιερά Μητρόπολη της Κορίνθου η οποία με έγγραφο της προς την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια ζητά ενημέρωση με διακριτικότητα και εχεμύθεια  για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Στόχος της Μητρόπολης είναι μέσα από αυτήν την ενημέρωση να μπορέσει να βοηθήσει σε επίπεδο τροφίμων αλλά και ρούχων τις οικογένειες των παιδιών αυτών μέσα από την Θεοπροσφορά η οποία αισίως κλείνει 2 χρόνια λειτουργίας.
  Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Βασίλης Σαμαράς  αναφέρθηκε στο θέμα σημειώνοντας πως «Ο Μητροπολίτης έχει αποστείλει την επιστολή αυτή στην Διεύθυνση από τον Δεκέμβριο του 2011 με στόχο να βοηθήσει με διακριτικότητα και εχεμύθεια τις οικογένειες που έχουν ανάγκη μέσα από τη Θεοπροσφορά. Το έγγραφο απευθυνόταν  προς τους εκπαιδευτικούς , ήταν ένα δυνατό κείμενο το οποίο αποδείκνυε το πρόβλημα που υπήρχε και δημιουργήθηκε λόγω της κρίσης.
Εμείς  καλούμαστε ως εκπαιδευτικοί να έρθουμε κοντά στα παιδιά αυτά με διακριτικότητα και με προσοχή, να δούμε ποιες είναι αυτές οι περιπτώσεις και αναλόγως να πράξουμε» κατέληξε ο κ. Σαμαράς







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.