Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ Γιατί δεν πρέπει να τους αφαιρείτε από τη διατροφή σας

Έχουμε τονίσει ξανά πως
οι δίαιτες που αποκλείουν εξ ολοκλήρου ομάδες οργανικών ουσιών, όπως είναι η glouten free, η δίαιτα που απαγορεύει τη γλουτένη, μπορεί να μας βοηθούν σημαντικά στο να χάσουμε γρήγορα βάρος, ωστόσο επιβαρύνουν πολύ τον οργανισμό μας.


Πολλοί από εμάς κάνουμε το λάθος λοιπόν και αφαιρούμε από την καθημερινή μας διατροφή τους πολύτιμους υδατάνθρακες για να μειώσουμε το σωματικό λίπος και να χάσουμε πόντους.

Όμως, ο αποκλεισμός τους επιφέρει αίσθημα στέρησης, ψυχολογική κόπωση, σωματική αδυναμία και εν τέλει αρνητική διάθεση, μιας και οι υδατάνθρακες είναι η κύρια πηγή ενέργειας στην ανθρώπινη διατροφή.

Η κατανάλωσή τους βελτιώνει επίσης την βραχυπρόθεσμη νοητική λειτουργία, ενώ ενεργοποιεί την έκκριση σεροτονίνης, της χημικής ουσίας του εγκεφάλου που είναι απαραίτητη για την καλή διάθεση.

Καλό είναι λοιπόν να ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή, που να περιλαμβάνει τους υδατάνθρακες σε φυσική μορφή στα γεύματά μας, όπως είναι τα δημητριακά και το ψωμί ολικής αλέσεως, τα φρούτα, τα λαχανικά, το ρύζι και τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως, η βρώμη, τα ξερά φασόλια και οι φακές.






Πηγή:http://www.radar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.