Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Σοκ για την Jumbo: Τι δουλειά είχαν τα 58 εκατ. στην Κύπρο;


Εκπληξη πρώτου μεγέθους αποτέλεσε η είδηση ότι η εισηγμένη εταιρεία Jumbo είχε καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες ύψους 58 εκατ. ευρώ.



Του Θανάση Παπαδή

Εκπληξη πρώτου μεγέθους αποτέλεσε η είδηση ότι η εισηγμένη εταιρεία Jumbo είχε καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες ύψους 58 εκατ. ευρώ. 

Το ποσό δημιουργεί εύλογα ερωτήματα, δεδομένου ότι ο συνολικός τζίρος της επιχείρησης στο Νησί, που διατηρεί τρία καταστήματα, για το πρώτο εξάμηνο της χρήσης ήταν περίπου στα 32 εκατ. ευρώ. Προφανώς στην προσεχή γενική συνέλευση θα τεθεί από τους μετόχους το ερώτημα προς τη διοίκηση πώς είναι δυνατό να υπάρχουν τόσο υψηλά διαθέσιμα σε μία χώρα που υπερκαλύπτουν ακόμη και τον συνολικό τζίρο. Ενα άλλο που προκαλεί εύλογα ερωτήματα είναι το γεγονός ότι σε μία χώρα τόσο μικρή όσο η Κύπρος γίνεται τόσο μεγάλος τζίρος ανά κατάστημα.

Ζ. Κ. Γιούνκερ Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου

Με ενοχλεί η συμπεριφορά κάποιων...

«Με ενοχλεί όταν κανείς συμπεριφέρεται λες και ο τρόπος με τον οποίο επιχειρήθηκε να επιλυθεί το κυπριακό πρόβλημα ισχύει ως μοντέλο για μελλοντικά σχέδια διάσωσης», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ και τόνισε ότι δεν υπάρχει μοντέλο, ενώ διευκρίνισε ότι «δεν επιτρέπεται να δίνουμε την εντύπωση ότι μελλοντικά οι καταθέσεις δεν θα είναι ασφαλείς στην Ευρώπη και ότι οι επενδυτές δεν πρέπει να επενδύουν τα χρήματά τους στην Ευρώπη». Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου απέρριψε ακόμη κάθε παραλληλισμό της Κύπρου με τη χώρα του, η οποία διαθέτει επίσης μεγάλο τραπεζικό τομέα σε σχέση με την οικονομία της.

Μπούνγκα - μπούνγκα

Ο φόβος «απόβασης» των Ιταλών μπλοκάρει την Κασσιόπη

Τελικά μερικά πράγματα στη ζωή μόνο τυχαία δεν είναι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η τύχη των Ελλήνων πολιτών. Προφανώς το τέρας που φτιάξαμε ετοιμάζεται, αν δεν το έχει κάνει ήδη, να μας κατασπαράξει. Μία από τις ελάχιστες αποκρατικοποιήσεις που έχουν γίνει είναι αυτή της Κασσιόπης στην Κέρκυρα. Και όμως το Συμβούλιο της Επικρατείας πάει να την ακυρώσει, διότι όπως λέει λόγοι εθνικής ασφάλειας το επιτάσσουν. 

Το οχυρό που είναι μέσα στην έκταση δεν έχει καθοριστεί πού θα πάει. Προφανώς το ΣτΕ γνωρίζουν κάτι περισσότερο. Ίσως μάλιστα φοβούνται πως τα πάρτι του Σίλβιο θα αρχίσουν να «βλέπουν» Ελλάδα και θα κάνουν απόβαση. Α ρε μπούνγκα μπούνγκα που σας χρειάζεται.

Καταγγελίες που σοκάρουν

Κάποιοι ασέλγησαν στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου

Μόλις πέρασε το πρώτο σοκ που προκάλεσε η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, άρχισαν τα όργανα. Καταγγελίες για κακοδιαχείριση, για χαριστικά δάνεια σε ημετέρους, για παντελή έλλειψη εποπτείας. Αναμφίβολα μέσα στην αναταραχή θα ειπωθούν και πράγματα που δεν ισχύουν, μόνο και μόνο για να καλύψουν τα νώτα τους κάποιοι που έχουν τεράστιες ευθύνες. Όμως και τα μισά να είναι αλήθεια, πρόκειται για ένα πάρτι άνευ προηγουμένου που στήθηκε στην Κύπρο, χωρίς να ιδρώσει κανενός το αφτί, την ώρα που γινόταν βέβαια. Οι εισαγγελείς που ανέλαβαν την υπόθεση θα έχουν 
πολλή δουλειά στο μέλλον.

Μας ψεκάζουν πιστέψτε το

Ευτυχώς που έχουμε και τους «Ανεξάρτητους Έλληνες»

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν βαλθεί να πείσουν ότι τελικά όντως μας ψεκάζουν. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το γεγονός πως δεν περνάει ούτε μία ημέρα που να μην υπάρχει κάποια δήλωση ή πράξη που σε αφήνουν άφωνο να κοιτάζεις το υπερπέραν ζητώντας την επουράνια βοήθεια. 

Ο βουλευτής του κόμματος Τέρενς Κουίκ τα έχωσε άγρια στον πρώην προπονητή της Εθνικής Ομάδος Ότο Ρεχάγκεν για την επίσκεψή του στην Ελλάδα ως απεσταλμένος της Αγκ. Μέρκελ. Και είπε: «Μην μας κάνει να ξεχάσουμε την κούπα που σηκώσαμε το Πόρτο». Αγαπητέ Τέρενς η κούπα σηκώθηκε στο Νταλούζ της Λισαβόνας και όχι στο Πόρτο. Λες και παίρνουμε κάθε μέρα ευρωπαϊκά και έχουμε την πολυτέλεια να ξεχάσουμε και πού το πήραμε.

Πλήρωσαν σε τηλέφωνα 67.000 ευρώ

Έλα να σε πω τη μοίρα σου και το ριζικό σου

Απίστευτο και όμως αληθινό. Στο νοσοκομείο του Ρίο ο διοικητής κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό όταν είδε τον λογαριασμό του τηλεφώνου. Ενώ συνήθως ήταν κοντά στις 10.000 ευρώ, εκτινάχθηκε στις 67.000 ευρώ. 

Η αιτία όπως διαπιστώθηκε ερχόταν από το μέλλον. Υπάλληλοι ή υπάλληλος προφανώς για να μην μείνει με την αγωνία τι θα συμβεί στον τόπο και στον ίδιο το αμέσως προσεχές διάστημα ζήτησε τη γνώμη των «ειδικών». 

Και επειδή η πληροφορία στις μέρες μας είναι χρυσάφι το Νοσοκομείο του Ρίο πλήρωνε -προφανώς οι υπάλληλοι το θεωρούσαν χορηγό- 1,73 ευρώ ανά λεπτό. Ο υπάλληλος ή οι υπάλληλοι που ήθελαν να μάθουν το μέλλον τους είχαν μιλήσει με το μέντιουμ (σε χρονικό διάστημα 2 μηνών) 360 ώρες!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.