Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Οι χρήστες εγκαταλείπουν το Facebook;


Δημοσίευμα του Guardian, που ανέφερε πως εκατομμύρια χρήστες εγκατέλειψαν το Facebook σε ΗΠΑ Ευρώπη και Ιαπωνία, έρχεται να διαψεύσει η εταιρεία αναλύσεων κοινωνικών δικτύων Socialbakers.


Η Socialbakers, είναι η εταιρεία που είχε δημιουργήσει μία μελέτη σχετικά με τα social media, με βάση την οποία είχε προέλθει το δημοσίευμα του Guardian.

Ο Jan Rezab, CEO της Socialbakers, σε άρθρο του στο blog της εταιρείας, αναφέρει πως τα στατιστικά της έρευνας ήταν κατά προσέγγιση και απευθύνονταν σε marketers και όχι σε δημοσιογράφους, ενώ πρόσθεσε πως από το Guardian τα παρερμήνευσαν και οδηγήθηκαν σε λάθος συμπεράσματα.

Ο Rezab σημειώνει πως τα στοιχεία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να  προσδιοριστεί η επισκεψιμότητα του Facebook και υποστηρίζει πως εν τέλει δεν υπάρχει κανένα θέμα.

Το δημοσίευμα του Guardian ανέφερε πως το Facebook έχασε 6 εκατομμύρια επισκέπτες τον Μάρτιο στις ΗΠΑ και 1,4 εκ. στο Ηνωμένο Βασίλειο, πτώση που αντιστοιχεί σε ποσοστά 4 και 4,5% αντίστοιχα.

Ανάλογη πτώση σημειώνεται στο δημοσίευμα πως υπήρξε και στον Καναδά, την Ισπανία τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιαπωνία.

ΠΗΓΗ:e-pcmag.gr








Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.