Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

Ενοχλημένοι οι δήμαρχοι Πελοποννήσου: "Δεν είμαστε οι ζητιάνοι στις αυλές των υπουργών και του Τατούλη"


Ενοχλημένοι δηλώνουν οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου  από το γεγονός ότι δεν μπορούν να συναποφασίσουν με την Περιφέρεια και τα αρμόδια υπουργεία για την ένταξη έργων που έχουν ανάγκη οι περιοχές που διοικούν στο ΕΣΠΑ. Όπως τονίστηκε στην συνεδρίαση της ΠΕΔ αργά το βράδυ της Τρίτης και από τον πρόεδρο – Δήμαρχο... Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα αλλά και από τους άλλους δημάρχους – νιώθουν σαν να ζητιανεύουν στις «αυλές» του Περιφερειάρχη και των υπουργών για εντάξεις έργων και θεωρούν πως ευνοημένοι είναι οι δήμαρχοι που δεν μιλάνε και δεν κατηγορούν για τίποτα την Περιφέρεια ή τα Υπουργεία.
Μάλιστα ο πρόεδρος της ΠΕΔ ανέφερε ότι στην εκδήλωση που έγινε στην Τρίπολη για την ανάπτυξη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τα επόμενα χρόνια δεν του δόθηκε ο λόγος παρά το γεγονός ότι το ζήτησε επανειλημμένα από τον συντονιστή- Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.
Μετά από τις παρεμβάσεις και των άλλων δημάρχων που επεσήμαναν πως πρέπει να υπάρχει επιτροπή από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τα έργα που θα ενταχθούν στην Ε’ Προγραμματική Περίοδο, όπως ονομάζεται πλέον το ΕΣΠΑ, για να ενταχθούν έργα που θα έχει ανάγκη ο τόπος και να μην υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ Περιφέρειας, Υπουργείων και Δήμων, αφού τουλάχιστον οι δήμοι και η Περιφέρεια εκλέγονται και υπηρετούν τον ίδιο λαό.
Εξουσιοδοτήθηκε δε ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Παναγιώτης Νίκας να μεταφέρει όλα αυτά τα ζητήματα στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα.
Πάντως φαίνεται πως τόσο η διαχείριση των απορριμμάτων όσο και η διαχείριση των κονδυλίων της Ε’ Προγραμματικής Περιόδου αποτελούν ζητήματα που θα απασχολήσουν για καιρό τους δημάρχους και υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ της τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού και αυτής του Β’ Βαθμού, δηλαδή μεταξύ δημάρχων και Περιφερειάρχη, αφού οι δήμαρχοι δηλώνουν προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρέπει να τους θεωρούν υποτελείς αλλά ίσους μεταξύ ίσων, μιας και οι βαθμοί είναι αλληλένδετοι και ο ένας δεν υπερκαλύπτει τον άλλο, ούτε τον εξουσιάζει αλλά χρειάζεται συνεργασία και διάλογος για το καλό των τοπικών κοινωνιών…     


korinthiaportal
\

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.