Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ:Εντοπίστηκε DNA αλόγου σε "πάριζα ΝΙΚΑΣ"



Εντοπίστηκε DNA αλόγου σε "πάριζα ΝΙΚΑΣ"

Σε δειγματοληψία πάριζας με την εμπορική επωνυμία "Πάριζα ΝΙΚΑΣ σε φέτες" προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), έπειτα από τακτικό έλεγχο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το δείγμα έφερε την επισήμανση "Ανάλωση έως : 17.6.2013" και παρασκευάζεται / συσκευάζεται από την ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ, 22ο χλμ Αθηνών - Λαμίας,  στον Άγιο Στέφανο.

Στο εν λόγω προϊόν, βάσει εργαστηριακής ανάλυσης, ανιχνεύτηκε DNA αλόγου (εκτιμώμενο ποσοστό DNA αλόγου στο σύνολο του DNA < 1% και > 0.1%).

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την επιχείρηση.

Πηγή: ΑΜΠΕ








2 σχόλια:

  1. O ΕΦΕΤ μόνο για ανακλήσεις είναι αρμόδιος; Εδώ ολόκληρη η Ελλάδα έχει μετατραπεί στις ιπποδρομίες του Άσκοτ με αυτά που μας έχουν ταϊσει και δεν έχει πέσει ούτε ένα ευρώ πρόστιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ούτε πρόκειται. Αν συνυπολογίσεις ότι Νίκας, Υφαντής, Πασσιάς, Μασούτης και ΑΒ έχουν βρεθεί με αλογίσιο κρέας στα προϊόντα τους το βλέπω λιγουλάκι δύσκολο να πέσουν πρόστιμα στις μισές βιομηχανίες αλλαντικών της χώρας και σε δυο μεγάλους λιανοπωλητές. Αυτά είναι τα "καλά" να βρίσκεσαι εντός ΕΕ αλλά να έχεις ένα αφρικανικό κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.