Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΛΟΥΤΡΑΚΙ:ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ


Σάλο έχει προκαλέσει, στο Λουτράκι, η νέα ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για τον Προαστιακό»
, σχετικά με τις δηλώσεις του πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ. Πιο συγκεκριμένα, ο Κώστας Σπηλιόπουλος αναφέρθηκε, στις νέες μελέτες και τα σιδηροδρομικά έργα του Οργανισμού, αξίας 6,2 δις, χωρίς να αναφέρεται πουθενά η σύνδεση του Προαστιακού με το Λουτράκι!
Εύλογα, στις μνήμες μας έρχονται οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη, Π. Τατούλη, στην εκδήλωση για το Μουσείο της Περαχώρας, σύμφωνα με τις οποίες, το συγκεκριμένο έργο είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΟΣΕ.
Την ίδια ώρα, και ενώ κορυφαίοι συγκοινωνιολόγοι αναφέρουν ότι ο Προαστιακός, για το Λουτράκι, έχει την ίδια βαρύτητα, με αυτήν που έχει το μετρό για την Αθήνα, αυτό το, τεράστιας σημασίας, έργο για το Λουτράκι φαίνεται να μην προχωράει. Όμως, προωθείται η δημοπράτηση μελέτης, για την προέκταση του Προαστιακού, από το Κορωπί, προς το Λαύριο, μήκους περίπου 31 χιλιομέτρων (η γραμμή προς Λουτράκι είναι μόλις 5 χιλιόμετρα)!
Ταυτόχρονα, με χρηματοδότηση του ΠΕΠ Αττικής, το οποίο διαχειρίζεται η αντίστοιχη Περιφέρεια, προχωρά η επέκταση του Τραμ στον Πειραιά, η οποία, μέσω κυκλικής πορείας, θα συνδέει το Κέντρο του Πειραιά με τον σταθμό Φάληρο του ΗΣΑΠ, με κόστος 61 εκατ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν δεκαπλάσιο από αυτό της γραμμής του Προαστιακού προς Λουτράκι. Παράλληλα, σχεδιάζεται η επέκταση του τραμ από Σύνταγμα, προς Πανεπιστημίου - Πλ. Αιγύπτου - Άνω Πατήσια!
Μετά από αυτές τις εξελίξεις, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες ενέργειές της, η Πρωτοβουλία προχώρησε και σε καταγγελία του Περιφερειάρχη, Π. Τατούλη και του Αντιπεριφερειάρχη, Γ. Δέδε, στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μ. Αγγέλακα.

εφημ,ΑΛΛΑΓΗ γράφει Παντ.Μνηματίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.