Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Τι σημαίνει η λέξη "ΑΓΧΙΒΑΣΙΗΝ" που έχει ο Κασιδιάρης στο τατού με την σβάστικα


Σοκ εν μέσω καλοκαιρινής ραστώνης, έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του τατουάζ του Ηλία Κασιδιάρη, στο αριστερό του χέρι, όπου απεικονίζεται πεντακάθαρα ο αγκυλωτός σταυρός, με έναν αρχαίο πολεμιστή στο μέσον...




Ακριβώς κάτω από την σβάστικα, υπάρχει σε σχήμα V , μία λέξη. Γράφει με κεφαλαία γράμματα "ΑΓΧΙΒΑΣΙΗΝ". Πρόκεται για μία λέξη-ρητό, εμπνεύσεως του αρχαίου φιλοσόφου Ηράκλειτου, το οποίο, αναλύει πιο επαρκώς από τον καθένα ο Διογένης Λαέρτιος, στους Βίους Φιλοσόφων, δίνοντας το νόημα αυτής της λέξης.

Aγχιβασίην σημαίνει: "Η εγρήγορση του όντος από τη Λήθη προς τον Συμπαντικό Λόγο εξ ου αντλεί ενέργεια"

Η λέξη χρησιμοποιήθηκε σε διάλογο του Χάιντεγκερ, Γερμανού φιλοσόφου και συμβούλου σε θέματα παιδείας της ναζιστικής Γερμανίας.

Είναι προφανές ότι οι χρυσαυγίτες μπλέκουν στο μυαλό τους - είτε από παντελή άγνοια, είτε επιτηδευμένα για τους δικούς τους λόγους - την Αρχαία Ελλάδα, με την ναζιστική Γερμανία.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.